Във вихъра на спейс метъла: Rosetta с първи концерт в България


Във вихъра на спейс метъла: Rosetta с първи концерт в България

5164

Американската пост метъл банда Rosetta ще посети България за първи път по покана на Rawk’n’Roll на 2 юли.

Концертът, който ще се състои в малката зала на столичния клуб Mixtape 5, е част от европейското турне на групата в подкрепа на излезлия през миналата година албум "Quintessential Ephemera". Съпорт на всички дати е свирепото слъдж трио от Щатите North. Това включва и софийската изява.Специални гости са българските инструментални герои Mental Architects. Съвсем наскоро те приключиха записите на новия си албум, намиращ се в своя пост-продукционен етап. Всички, които искат да видят и чуят парчетата на живо преди издаването им, са добре дошли на 2 юли. Това ще бъде едва втори концерт в България на Mental Architects в последните три години, припомнят организаторите.

Началото на Rosetta е поставено през 2003. Групата има пет дългосвирещи албума, както и няколко сплита с Junius, Balboa и Year Of No Light. Сами определящи стила си space metal, музикантите съчетават елементи на пост-хардкор, шугейз и дроун, които събрани заедно оформят почерковия им звук.

Концертът в София е след датата им в Истанбул и преди тази в Македония, като това е първият път, в който американците свирят по тези места. Също така, българската публика ще посрещне групата в обновения ѝ състав: през миналата година към Rosetta като втори китарист се присъедини Eric Jernigan от City Of Ships.

Билети по 20 лева могат да се купят от мрежата на Ticketlogic, в деня на концерта ще струват 25 лв.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1669079093309669
Официален сайт: http://www.rosettaband.com/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички