В търсене на духовното с Nawang Khechog


В търсене на духовното с Nawang Khechog

4496

Тибетският флейтист и композитор Nawang Khechog е добре познат със своите участия в албумите на японския музикант Kitaro, както и с изпълненията си с редица други артисти като Philip Glass, Laurie Anderson, Trey Anastasio [Phish], David Bowie, Michael Stipe (R.E.M.), Natalie Merchant, Paul Winter, Allen Ginsberg, Patty Smith и други.

Nawang става особено популярен след като режисьорът Jean Jacques Annaud го кани да бъде негов асистент и да подготви музиката за филма "Седем години в Тибет", заснет с участието на Brad Pitt.

Онова обаче, което прави музиката на Nawang Khechog духовно смислена и съдържателна, е неговото съпричастие към тибетския будизъм. Той близо 11 години е монах, възпитаник на Далай Лама, 4 от които прекарва в отшелничество в пълна тишина. Ето защо не ни учудва изборът на заглавието на албума "Karuna" или в превод от санскритски "Състрадание", един от ключовите моменти в тибетския будизъм.

Този албум, записан с участието на Kitaro, ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 23 юли, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички