Грузия спечели детската Евровизия 2016


Грузия спечели детската Евровизия 2016

4906

Мариям Мамадашвили от Грузия е победителката в тазгодишното издание на детската "Евровизия" с 239 точки.

Както MySound.bg писа, конкурсът се състоя в малтийската столица Ла Валета на 20 ноември. Нашата Лидия Ганева (на снимката) завърши на девето място със 161 точки. Подгласници на грузинката станаха арменците Анахит Адамян и Мери Варданян (232 точки) а третото бе заето от Фиама Боча (Италия) (209 точки). Иначе нашето момиче спечели онлайн вота на зрителите в най-големия сайт за "Евровизия" Wiwibloggs, а сред нея се наредиха представителите на Русия и Ирландия.

Българката, която представи песента "Вълшебен цвят" (музика Владимир Ампов - Графа, текст - Графа и Илия Григоров), беше под № 8 в класацията на професионалното жури, но резултатът се промени след прибавянето на вота на детското жури. Лидия Ганева се представи блестящо, за разлика от своите конкуренти, изпълнявайки безупречно високите тонове, е общото мнение на спецовете. 10-годишната пловдивчанка показа добра хореография и професионално поведение на сцената. Тя благодари и пожела на всички "Вълшебен ден" на английски език.

Българката влезе в оспорвана надпревара с представителите на още 16 държави - Австралия, Албания, Армения, Беларус, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия.

"Доволна съм от резултатите. Аз много харесвам песента на Грузия и на Армения. Голяма чест е да представяш държавата си на детската "Евровизия" - каза Лидия пред "Дарик" веднага след финала, споделяйки, че през цялото време се е чувствала страхотно и всичко е било много вълнуващо за нея. "Все едно бях на друга планета. Когато си на такава сцена с такива ефекти и светлини, се чувстваш много добре", допълни нашето момиче развълнувано и посочи, че близките ѝ са много доволни от нея.

На всички българи, които стискаха палци за нея и я подкрепиха, Лидия благодари с пожеланието: "Да са много щастливи"!

Поли Генова, която се класира четвърта в големия конкурс "Евровизия" през 2016, и води детското състезание у нас миналата година, се изяви по средата на шоуто в Малта.

Снимка: EBU

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички