Метъд Мен и Редмен в България: МЕТодично РЕДене на рими


Метъд Мен и Редмен в България: МЕТодично РЕДене на рими

5935

Редмен (Redman) и Метъд Мен (Method Man) долетяха директно от нюйоркския клан с китайско име - Уу-Танг Клан (Wu Tang Clan),  за шоуто си в столичната зала "Универсиада" снощи.

За подгряване изскочи Юли Джи с много скречове и рапиране на английски и български. След него се радвахме на бийтбокс изпълнение от устата на Ред Уан. Хикс Тийм, любимите на всички родни рапъри и фенове, направиха впечатляващо своеобразно завръщане. Те били зачезнали, защото бачкали, но сега бистрят нов албум, стана ясно по време на шоуто. От тях имаше изненадваща реч за изборите. И като капак - политически фрийстайл.

В съпорта бяха още Марти Джи, DJ Станчо и Кнас.

Междувременно, залата изпращаше по блутуут подарък за телефоните на феновете - картинка на плаката на концерта.

Началото на същинското парти бе отбелязано с излизането на Мет със скрита глава под черна качулка и с бяла лента, вързана на ръката. Разбира се, Фънк Доктора - Ред,  беше до него с шапка с козирка, обърната настрани.


Репертоарът на двамата хип-хоп хулигани беше поделен между презентация на новия им албум "Blackout!" 2, предишни техни хитове и класики на Клана, както и част от забележителния солов албум на Метъд Мен - "4:21 ... The Day After".


Сякаш двамата са малко, на сцената се събра тълпа от американски рапъри, когато бяха извикани хората от поддръжката, друго дуо с имена Стрийт Лайф и Реди Рок.

Впечатляваща почивка от експлозивния рап бешеа кратка акапелна хип-хоп пиеса, изпълнена с хъс от двамата. Говорейки за хъс, Редмен постоянно лаеше много добре, като истинско куче от квартала. А колегата му подвикваше любимата си реплика "Tical" и ни разкриваше колко много обича стила на София.

(Думата "tical" - трева, присъства в заглавието на всеки индивидуален проект на Мет. В първите години на Уу-Танг Клан в Стейтън Айлънд наричали един вид трева "метъд". Колко изненадващо! - бел. р.).

Като сериозна част от представленеито бяха посвещенията за напусналите ни ОуДиБи и Джем Мастър Джей, а хип-хоп историята беше почетена с кавър на "Rapper's Delight" на Шугахил Генг.

Подвикаха ни доста и за легендарното "How High" - сингъла и  филма, както и за възможността от снимане на неговото продължение.

Със забавните си скечове, шегички и игри с публиката, двамата направиха не само парти, не концерт, а запомнящото се Шоу (да, така изписано - с голяма буква).

Шоуто на Редмен и Метъд Мен!

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички