It’s All Gone Pete Tong в Cacao снощи


It’s All Gone Pete Tong в Cacao снощи

5571

Тръгвам за откриването на поредния клубен сезон край морето "Solar" 2009 на "Cacao" в Слънчев бряг с огромни надежди. Защото вярвам в поговорката, че нещата се получават от третия път.

Зад пулта довечера ще застане легендарният водещ от "Radio 1" - Пит Тонг (Pete Tong). Малко съм разочарован от предишните му две изяви у нас, но спомените, които имам от сетовете му извън България, ме изпълват с позитивна енергия.

Искам отново да му взема интервю, водим тежки преговори, но ми отказват в последния момент. Това, разбира се, не помрачава настроението ми и се вмъквам сред тълпа от радостни възгласи и десетки ръце, приветстващи голямата звезда.

Готов съм да изкарам една невероятна нощ на плажа и да се насладя на последните тенденции в електронния саунд, които той майсторски развява през последните години.

Партито почва добре, но скоро ме наляга скука от еднотипната и монотонна музика. Минималистичният саунд и липсата на вокали и познатите от неговите предавания прогресивни тракове ме карат да мисля, че господин Тонг е поредният гостуващ у нас диджей, пренебрегващ доста добре образованата наша клубна публика.

Няма нищо общо с това, което радиоводещият поднася на феновете си в Ибиса и в седмичните си емблематични предавания. Първите вокали, които се чуват (едва в 4.30 ч.) са на Крал ХайдЪндъруърлд (Underworld): „Two Months Off” (Tong and Rogers Wonderland dub), което за мен, а и за доста от събралите се хора там, е прекалено късно.

Към 5.00 ч. гостът успява да посъживи партито с по-известни и разчупени ритми. Но пък внезапно се извива буря и-и-и-и... всичко някакси естествено секва.

Убеждавам се, че не съм единственият разочарован, чувайки на изхода „Братле, беше гадно!”.

За пореден път „It’s All Gone Pete Tong” за Пит Тонг в България.

Ще продължа да го харесвам, слушам и уважавам, заради това, което е дал на клубната сцена. Но не бих го гледал отново тук, ако не промени коренно подхода си към родните фенове.
 
Успявам да задоволя глада си за хубава (и уместна!) електронна музика в съседното заведение "Cabana" заедно с група истински ценители и познавачи.

Честно, не съм си и помислял, че ще гледам Пит Тонг на сцената в "Cacao Beach", а ще предпочета звука на Димо и Mr. K.

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички