Дейв Уекъл опъва кожите на Yamaha Phoenix за шоуто у нас


Дейв Уекъл опъва кожите на Yamaha Phoenix за шоуто у нас

8970

Комплект барабани Yamaha" - Phoenix пристига специално от Германия за  Дейв Уекъл (Dave Weckl).

Както MySound.bg съобщи, той ще завърти палки в супергрупата на Майк Стърн (Mike Stern) на концерта в зала 1 на НДК от 19.30 ч. утре вечер, 17 май.

Изявата е акцент в програмата на фестивала "ДжаZZ Плюс" 2010. В бенда на Майк Стърн, освен Дейв Уекъл, са Боб Малах - саксофон, а специалното участие е на басиста и вокалист Ришар Бона. Това не е просто формацията на великия китарист Майк Стърн. Тук се сблъскваме с трима равнопоставени солисти, които заедно постигат екстатично концертно преживяване, припомнят организаторите.
 
Ришар Бона - освен че е ненадминат майстор на баса, с пеенето си създава празнично настроение и без преувеличение може да се каже, че обаятелното му артистично присъствие става факт от първите няколко тона, като го превръща в любимец на публиката.

Дейв Уекъл е дръмър от най-висока класа и не просто свири на ударните, той пее и солира с тях. Естествено, изискванията му за комплекта барабани са много високи. Тъй като е рекламно лице на  марката Yamaha, предпочита да използва модела Phoenix. Инструментите пристигат специлно за неговата изява от Карлсруе в Германия. Очакванията на всички ще бъдат покрити и надминати, защото, дами и господа, това е Дейв Уекъл, анонсираха организаторите.

А Майк Стърн е човекът, който събира около себе си тези музиканти, композиторът на пиесите, които ще прозвучат в зала 1 на НДК на 17 май, понеделник. Артист, чийто стил и начин на свирене пленяват от раз, сред най-изявените китаристи на своето поколение. В дългата си кариера е свирил с кого ли не в джаза - ако се обърнем назад и тръгнем да изброяваме проектите и хората, с които е работил, би се получила спретната и добре подредена джаз екциклопедия – Майлс Дейвис, Майкъл Брекър, Джон Патитучи, Дейвид Санборн, Джак ДеЖонет, Бела Флек, Бил Евънс, да изброим само някои от тях.

Срещата с тази супергрупа обещава да насити с емоции и настроение за дни напред.
 
Майк Стърн, Дейв Уекъл, Ришар Бона и Боб Малах пристигат от Виена днес и единственото, за което мечтаят, е уютно и тихо местенце, където да отпочинат и да се заредят с нови сили за концерта си в понеделник. Турнето на групата е напрегнато и тежко, а спирката им в София попада по средата на тяхната европейска обиколка. Равнопоставените солисти в този силен бенд желаят да опитат вкусна местна храна и добро българско вино, както и да разгледат града и да се потопят в атмосферата му.

Билети за концертите от фестивала "ДжаZZ Плюс" 2010 може да намерите в мрежата на "Тикет Плюс" (www.ticketplus.bg) в Интернет, на касите на НДК, в зала "България" и в Sofia Live Club, в "Дюкян Меломан" и много други каси (адресите - на сайта на "Тикет Плюс").

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички