Judas Priest отново в България на 19 юли


Judas Priest отново в България на 19 юли

959

Жуженето в българския хеви метъл кошер и слуховете за евентуално ново гостуване на Judas Priest у нас се потвърдиха.

Хеви метъл величията идват по покана на Fest Team за концерт в зала "Арена София" (екс-"Арена Армеец") на 19 юли, петък. Шоуто е част от турнето Invincible Shield, наречено на новия албум на групата. Това лято София става част от световната обиколка, която започна в Обединеното кралство и Ирландия и ще продължи в Европа и САЩ.

Малко са артистите, които са успели да се издигнат до висотата на Judas Priest по време на тяхната почти 50-годишна кариера. Присъствието им на музикалната сцена остава все така на висота, за което свидетелстват: милионите фенове по света и у нас, предишният им албум "Firepower" (2018), най-високо класираният в кариерата им, спечелената през 2010 награда "Грами" за "Най-добро метъл изпълнение", абсолютно заслужената награда от VH1 Rock Honors и въвеждането им в "Залата на славата на рок-ен-рола" през 2022 година.

Judas Priest има блестяща кариера, обхващаща почти пет десетилетия и продължава да демонстрира своето трайно присъствие и влияние в музикалната индустрия. От революционните си албуми като "Sin After Sin" и "British Steel" до триумфа на "Firepower", британците оставят незаличима следа в жанра. Нещо повече – тяхната отличителна естетика с костюми от кожа и шипове е исторически цяло модно течение, за което отговорен е основно фронтменът и икона на бандата от БирмингамРоб Халфорд. Метълите не спират да разбиват музикалните бариери. През цялата миналата година бандата се фокусира върху новия си студиен албум, който излезе преди броени дни. "Invincible Shield", деветнайсети албум за бандата, съдържа 14 очаквано добри парчета, които вече са в плейлистата на всеки уважаващ себе си рок фен. 

Билетите за концерта влизат в продажба в петък, 15 март, в мрежата на tickestation.bg. Събитието във Фейсбук е тук.

За феновете на рок и метъл музиката в България, 2024 се очертава като една от най-богатите и разнообразни от много години насам. От концерти на хардкор машини като As I Lay Dying, през актуалните банди Bring Me The Horizon, Five Finger Death Punch, Spiritbox и Тhe Smile, до абсолютно легендарните имена KoЯn, Megadeth, Bruce Dickinson и Judas Priest – графикът със събития от програмата на Fest Team е повече от впечатляващ и може да се разгледа в детайли тук.

Новини за всички предстоящи събития може да намерите на: festteam.bg и ticketstation.bg и в социалните мрежи с най-актуална информация.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички