За пръв път от 10 години Intelligent Music Project с песен на български


За пръв път от 10 години Intelligent Music Project с песен на български

1028

Българската супергрупа Intelligent Music Project пусна песен на български език за пръв път от 10 години.

"Блестя за теб", която вчера се появи в канала на групата в YouTube, всъщност е българската версия на "Shine For You", първи сингъл от предстоящия албум на групата, който от Intelligent Music обявиха през изминалата седмица. Официалната премиера на осмия диск на Intelligent Music Project "Miracles Beyond" ще бъде във варненския клуб The Brick Port на 15 май, а специален гост на концерта ще бъде един от основните замесени в записите – Richard Grisman.

Традиционно за всички албуми на групата до момента и този път в състава на проекта блестят имена от световна величина. Ритъм секцията се обединява около номинираните за "Грами" Simon Phillips (TOTO, Protocol, Judas Priest, The Who) и Ernest Tibbs. Вокалните линии пък са в изпълнение на Joseph Williams (TOTO), John Payne (eкс-Asia), Carl Sentаnce (Nazareth), Richard Grisman (River Hounds) и основния вокалист на групата по време на живите изпълнения Славин Славчев.

"Изключително щастлив и горд съм, че съвсем скоро ще можем да представим пред всички наши почитатели осмия си албум и то отново в един впечатляващ състав! Да имам всички тези огромни музиканти зад гърба си, е истинско богатство и удоволствие. Саймън е с нас за 6-ти път, за Джо това е 4-ти албум, за Джон Пейн е пети. Постоянното присъствие на тези хора в албумите ни показва, че това, което правим, си струва!", споделя създателят, продуцентът и авторът на огромната част от музиката и текстовете на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.

Любопитно за албума е, че за втори пореден път д-р Врабевски дава възможност на групата да пише песни заедно с него. Такъв е случаят и с първия сингъл от "Miracles Beyond" "Shine For You" (бълг. "Блестя за теб"), чиито автори на музиката са Бисер Иванов и Славин Славчев, който е автор и на двете версии на текста.

"Shine For You" ("Блестя за теб"):

www.youtube.com/watch?v=879i-dOvKjI&ab_channel=IntelligentMusicProject 

Билети за премиерата на албума на 15 май:

Eventim: https://rb.gy/7581fi
Grabo: https://rb.gy/5apbgg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички