Анатема: Ще свирим максимално дълго в България


Анатема: Ще свирим максимално дълго в България

7259

Анатема (Anathema) ще представят целия си нов албум "We're Here Because We're Here" на своята първа изява в България.

Това става ясно от специално интервю с Винсънт Кавана, публикувано в последния брой на сп. "Програмата".

Както MySound.bg извести, концертът на прочутата ливърпулска банда е в столичния клуб Blue Box от 20 часа на 20 ноември. Събитието е организирано от "Тангра Мега Рок".

"Ще свирим максимално дълго – толкова, колкото издържим физически, ха-ха! Ще чуете целия ни нов албум плюс колкото се може повече от по-старите ни песни. Атмосферата на концертите ни винаги е специална, тъй като поддържаме много близък контакт с публиката, но принципно избягвам да си създавам предварителни нагласи – човек никога не знае какво точно го очаква... Вярвам, че феновете ще ни приемат добре, а и самите ние винаги се раздаваме докрай на сцената, така че съм почти сигурен, че накрая всички ще бъдат доволни", признава Кавана пред Николай Василев.

Защо групата е записвала актуалния си проект цели 7 години?

"Необходимо ни бе време за построяването и оборудването на наше собствено студио, в което да работим така, както искаме, затова и се забавихме със записите за албума. Отне ни доста нерви, време и средства, но сега, след като вече разполагаме със студиото, със сигурност няма да се наложи да чакате следващото ни издание толкова дълго. Освен това самите ние сме нетърпеливи да започнем да работим по нов албум колкото се може по-скоро, вдъхновени от успеха на "We're Here Because We're Here" – всички рецензии в медиите са изцяло положителни, а отзивите от феновете ни са възторжени, което може само да ни радва и мотивира", обяснява музикантът, подчертавайки любимите си парчета от диска - "Universal" и "Dreaming Light".

А дали това е най-силният албум на Анатема досега?

"Да, със сигурност, но само докато издадем следващия, ха-ха!", доверява с чувство за хумор Кавана.

Билетите за събитието на цена от 35 лв. (в деня на концерта - 40 лв.) - чрез eventim.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички