На момента! Tripple-A представят дебютния си албум Apple Tree


На момента! Tripple-A представят дебютния си албум Apple Tree

6103

Една от най-горещите и авангардни български групи - Tripple- A, ще представи първия си албум – "Apple Tree".

Както MySound.bg вече информира, това ще се случи с концерт в Sofia Live Club от 19.30 ч. на 8 декември.

За пръв път ще станем свидетели на промоция на албум, в който групата няма да изпълни нито една песен от самия албум - Tripple-A творят и записват парчетата си изцяло спонтанно с креативния дух и весел хаос на детска игрална площадка. Ето защо, за да могат феновете все пак да чуят диска  от начало до край, той ще прозвучи преди и след живите изпълнения.
 
VJ-ката Полина Герасимова ще добави своя визуален пърформънс към концерта, смесвайки на живо тематични анимации и клипчета. Полина е VJ от две години и работи с P.I.F. (ПИФ), Графа и Акага. По професия е графичен дизайнер. За предстоящата премиера подготвя специални визии с ябълки, играчки, пластилин, различни кадри и снимки.
 
Цялата музика, която изпълнява или записва формацията, е импровизирана. Членовете на проекта вярват в създаването на музика на момента, музика, която идва от сърцето, а не от ума. Парчетата им са резултат от тяхното настроение, комуникация и взаимодействие без никакви ограничения и рамки.

В основата на всичко стои импровизацията, като разговор между четири души (четирима души) със сходна енергия. "Apple Tree" е записан по този начин. Музиката в дебюта съчетава въздействащ бийтбокс, три вокала, бас, клавишни и перкусии. Албумът обединява различни стилове – от хип-хоп, фънк и уърлд, до джаз, рок и електро-дъб-хоп. Музикантите желаят да дадат възможност на повече хора да празнуват и да се забавляват с тях, затова обявиха - вход: свободен.

"Apple Tree" е записан в София. След това албумът е мастериран в Лондон, в студиото на Jon Astley (Джон Астли), който е работил с Лед Цепелин (Led Zeppelin), АББА (ABBA), Ерик Клептън (Eric Clapton), Джудас Прийст (Judas Priest), Левъл Форти (Ту Level 42), (Тори Еймъс) Tori Amos и други известни имена от световната сцена."Разтърсващо…", такова според Астли е звученето на дебютния албум на Tripple- A. Продуктът е миксиран също в Лондон от Adrian Hall (Ейдриън Хол). Част от артистите, с които той е работил, са: Блек Айд Пийс (Black Eyed Peas), Бритни Спиърс (Britney Spears), Том Джоунс (Tom Jones), Симпли Ред (Simply Red), Роби Уилямс (Robbie Williams), Пет Шоп Бойс (Pet Shop Boys) и много други.


За да може музиката на Tripple-A да достигне до максимален брой хора, групата ще издаде албума в два варианта - стандартен и ценителски. Броят и звученето на песните са едни и същи в двете издания, като единствената разлика е в оформлението на опаковката и обложката. Ценителският диск струва 8 лв., докато стандартният е с цена от едва 3 лв. и ще може да бъде открит в много магазини и бензиностанции в цялата страна.

Със спонтанната си и неподвластна на определения музика, музикантите вече спечелиха симпатиите на посетителите на международните фестивали в Улм, Германия и във Виена, Австрия. Групата планира и други чуждестранни участия в близко бъдеще.

На сцената в Sofia Live Club тази сряда ще се качат: Арабела Караян, Александър Деянов-Скилър (Skiller), Александър Евтимов-Шаманчето, Георги Дончев и Павел Терзийски.


Арабела Караян (вокали, клавишни)

Арабела е учила в музикалния колеж Бъркли. До момента си е сътрудничила с едни от най-добрите музиканти в България – в проекта Please Shut Up Band, който има издаден албум през 2006, както и в още няколко свободни проекта. Мекият й, но в същото време силен глас съчетава свобода, хармония и лекота.

Александър ЕвтимовШаманчето (вокали, перкусии)

Александър води класове за групова работа и обича заниманията с различни изкуства и креативни техники. Освен в Tripple- A участва в още четири музикални проекта.

Александър ДеяновСкилър (бийтбокс, вокали, перкусии)

Познат и като "най-бързата уста на Изтока". Въпреки крехката си възраст, той вече е представил таланта си из цял свят. През 2007 става първият национален шампион по бийтбокс. Александър използва своя бийтбоксинг далеч извън традиционните хип-хоп влияния в широк спектър съвременни стилове. Способността му да се изявява по подобен неконвенционален начин му предоставя свободата да изследва изкуството като участва в различни проекти.

Георги Дончев (бас, бас кларинет, перкусии)

Георги Дончев участва и в предишния проект на Арабела КараянPlease Shut Up Band.  Известен е на публиката от различни музикални формации. Живял е 10 години в САЩ, където е учил в музикалния колеж Бъркли. За себе си Георги казва, че обича да открива и научава нови неща за живота и музиката.

Специален гост в албума е Павел Терзийски. Гласът му разполага с огромен диапазон от възможности за импровизация в разнообразни стилове. Павел участва в концертите на групата напоследък. Той ще се качи на сцената и на промоцията в Sofia Live Club.

Веднага след нейния край на живо в клуба ще забият шеметите от Фолтин. Сочени за най-колоритната банда от близка Македония, музикантите от  творят необичайна звукова сплав, която е трудно да бъде определена и характеризирана с един музикален жанр.

Групата е известна с участието си в редица музикални и театрални фестивали в Македония, Италия, Австрия, Чехия, Германия, Словения, Сърбия, Албания, Унгария, България и много други.


Повече за Tripple-A - на: www.tripple-a.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички