The Correspondents гърмят с електро суинг и хип-хоп в София


The Correspondents гърмят с електро суинг и хип-хоп в София

7617

Бомбена смес от електро суинг и хип-хоп ще разтресе Sofia Live Club на 21 април.

Това е датата, на която британското дуо The Correspondents ще събере родните купонджии.

Изявата започва в 22.00 ч.

Съпорт от българска страна ще бъдат Funkusion и The Smugglers Collective, по чиято покана пристигат Mr Bruce и Mr Chuckles.

Предстои вълнуваща електро суинг вечер в приятната компания на The Correspondents и любимото питие и твоите Bushmills Brothers, анонсираха организаторите.

Билети - в мрежата на Ticketstream: "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "Ориндж", "Мултирама", "М-Тел", "Строежа", както и на Ticketstream.bg.

Първите 100 билета са на промоционална цена от 15 лв., след което ще могат да бъдат закупени за 20 лв. В деня на концерта и на място пропуските ще струват 25 лв.

The Correspondents са Mr Bruce и Mr Chuckles, които са си поставили за цел да възродят винтидж мелодиите и да ги актуализират за модерния клубен живот. Смесвайки майсторски семпли от суинг и джаз класики с елементи от съвременната електронна музика, дръм-ен-бейс и хип-хоп, дуото се нареди сред главните герои за експлозията на електро суинг манията по цял свят. Популярни с уникалните си концерти, откачените сценични костюми на Mr Bruce и завладяваща енергия, The Correspondents обещават да покорят и София.

Те започват музикалното си пътешествие през 2007, когато Mr Bruce и Mr Chuckles приключват образованието си и се връщат в родния си Лондон. Докато е учил в университета в Лийдс, Mr Chuckles експериментира с различни звуци и стилове като хип-хоп, джаз и денс няколко години. През това време Mr Bruce упражнява вокалните си умения с различни дръм-ен-бейс, брейк и фънк проекти в Единбург. Необичайният тандем дебютира на различни партита в Лондон, докато стига до решението, че трябва да документира  суперенергичните си лайв пърформанси и в звукозаписното студио. От този момент нищо не е същото, записани са много песни, безброй клубове са препълвани до краен предел и хиляди фенове са оставени без дъх от танци.

The Correspondents са свирили на една сцена с имена като Лили Алън (Lilly Allen), VV Brown, Бат Фор Лашъс (Bat For Lashes), Бейсмънт Джакс (Bassment Jaxx), Rob Da Bank, Дъб Пистълс (Dub Pistols) и много други. Групата е сред редовните участници в един от най-големите британски фестивали през последните три години, а именно Glastonbury. Дали се изявяват пред многохилядна публика на открито или пред няколкостотин души в малък клуб, резултатът винаги е един и същ: щастлива публика, препълен дансинг и страхотна енергия.

С два мини албума и множество сингли зад гърба си, The Correspondents имат още много музика за разкриване. Песни на проекта влизат и в компилациите "Electro Swing", които вдъхнаха нов живот на този стил. Докато очаквате поредния винтидж хит с модерно звучене, не се колебайте, а лъснете обувките си за танци, изтупайте бомбето и се присъединете към клуба на The Correspondents, приканиха организаторите.

Funkusion е едно от основните действащи лица зад радиопредаването Groovy Sessions – една от най-сериозните платофрми разпространяваща съвременното звучене на много инди лейбъли на българската клубна и музикална сцена. Еклектичният му стил на пускане го среща с имена като Колдкът (Coldcut), DJ Фууд (DJ Food), Бонобо (Bonobo) (Ninja Tune), Куантик (Quantic), TM Juke, Robert Luis (Tru Thoughts), Kormac, Паров Стелар (Parov Stelar), Тийвъри Корпорейшън (Thievery Corporation), Мо Хърайзънс (Mo’Horizons) и много други.

Суинг контрабандистите от The Smugglers Collective специализират в правенето на винтидж партита по света и у нас вече 4 години, като в сетовете си предлагат най-доброто от суинг, рок-ен-рол и ритъм-енд-блуса от 40-е години до днес. През изминалите две години те се превърнаха в неизменна част от нощния живот на София, подгряваха световноизвестните оркестри на Дюк Елингтън (Duke Ellington) и Глен Милър (Glenn Miller), участваха на множество фестивали, сред които и Spirit Of Burgas 2010.

Концертът на The Correspondents се провежда с подкрепата на Bushmills и Grolsch.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички