Мацките от новата група Какао: Само българска музика!


Мацките от новата група Какао: Само българска музика!

7898

На хоризонта на българската музика: група Какао.

В триото са вокалистките Михаела Филева, Кремена Митева и Василена Михайлова, които направиха първата си стъпка на сцената с кавър по песента на Развигор Попов "Рифове".

"Събрани са за радост на окото, ухото, но и на всички останали сетива", призна за MySound.bg eдин от продуцентите на формацията - Георги Ангелов. Другото тежко име зад привидно лековатата гърл група е това на Петър Попов, популярен от Атлас, Джеронимо и БГ Старс Бенд. Именно той е автор на мегахита "Кукла", изпят от Добрин Векилов-Дони.

"Залагаме на качествената българска музика, без значение от това дали дадено парче е било хит или не, кога е създадено и от кого е представено”, обясни Михаела Филева (вдясно на снимката, до Веси).

"Всичко започна на майтап, ама майтап повече няма, предстои много работа, предвид амбициите и на трите", каза Георги Ангелов - известен в гилдията и като Гоби. Той нашумя като режисьор на "Рокът е животно", "Поп класика", "Кока-кола акустик" и други продукции.

"Очаквайте интересни вести от Какао съвсем скоро", допълни Ангелов.

Формацията е основана в София през октомври 2010. Идеята за нея се ражда в спор за мястото на качествените български хитове в интонационната среда на модерната сцена у нас, независимо от конкретния стил. Групата се оформя в сегашния си състав само в рамките на две седмици.

Михаела Филева - Миши:

Родена е във Велико Търново. Приета първа по бал в НМА "Панчо Владигеров", специалност поп и джаз пеене тази година. Свири на пиано и китара. Завършва ПМГ "В. Друмев"- Велико Търново, специалност математика и информатика. Лауреат е на редица музикални конкурси в страната е чужбина. Носител на "Гранд при" от конкурсите "Сарандев", гр. Добрич; "Сезони" в Бургас; "Звезди за Лора" - Свищов. Първи награди от конкурсите "Две сърца близнаци", Кишинев (Молдова); "Лица на приятели", Кагул (Молдова), "Карпатия фест", Жежов (Полша), от телевизионното предаване "Хит минус едно" и много други. Състезателка е по спортни танци към БСТФ с 4 златни и 2 сребърни медала от републикански турнири през 2010, както и 2-о място на световния шампионат в Торино, Италия. Много работлива, талантлива и амбициозна млада дама, хвали я Петър Попов.

Кремена Митева- Креми:

Родена е в Нова Загора, втора година студентка в НМА "Панчо Владигеров", специалност поп и джаз пеене, свири на цигулка в продължение на 7 години. Средно  образование - математика и информационни технологии. Работила е за кратко като кредитен консултант. По-важното обаче е, че е завършила школа за "стрийт енс" и няма проблеми с танците. За артистичността й са се погрижили в театралните студия. 159 см., но нейните пропорции са напълно съобразени от природата. Хобита: театър, музика и четене на книги (с хумористично съдържание).

Василена Михайлова-Веси:

Родена във Варна. От 5-годишна започва да свири на цигулка. Заниманията й с този инструмент продължават близо 11 години. Свири в няколко оркестъра, с които по-късно участва в много концерти и конкурси в страната и чужбина. Две години поред се изявява на фестивала "Варненско лято". След това се занимава с класическо пеене. Завършва НУИ "Добри Христов", Варна, с тази специалност. Продължава музикалното си образование в НМА "Панчо Владигеров" - поп и джаз пеене, понастоящем трети курс в класа на доцент Стефка Оникян.

Веси е била в няколко вокални формации, с които е участвала в много концерти и телевизионни изяви, между които и в конкурса "Евровизия" като беквокал.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички