Raul Midón: китарата като глас и барабани


Raul Midón: китарата като глас и барабани

5810

Програмата на Reel Feel продължава ударно и през май.

Sofia Live Club ще е домакин на Raul Midón на 13 май, петък. 

Вокалист, китарист и композитор, нюйоркчанинът от Ню Мексико вижда света не чрез очите, а през душата си. Наречен е от критиката съвременен Нат "Кинг" Коул.

Както MySound.bg вече отбеляза, дебютният сингъл на госта - "State Of Mind" (2006), му донесе огромна слава, като му отвори вратите към големите сцени по света. Чувственият тенор, експресивният перкусионен китарен стил, умело смесващ фламенко, джаз, соул, фолк, ар-ен-би, поп и латино, както и умението на изпълнителя да преобразява гласа си в различни инструменти, са документирани в три албума.

Изпълнителят винаги е усещал света по различен начин. Син на аржентинец и афро-американка, той се ражда в Ню Мексико, но остава сляп още от първите си дни. Вдъхновен е от баща си - аржентински фолклорен танцьор с пъстра колекция от музикални записи: от Моцарт и Бетовен, през Джон Кейдж - до джаз величията Чарли Паркър, Майлс Дейвис и Сони Ролинс. След като завършва университета в Маями, той започва работа като бекинг вокал на латино и поп сцените за изпълнители като Хулио и Енрике Иглесиас, Шакира и Рики Мартин. Постепенно обаче авторските му композиции започват да излизат на преден план и уникалният му стил на свирене, в който китарата е едновременно акустичен и ударен инструмент, както и гласът, с който извисява хармониите до приказни висини, го превръщат в изключително  ценен изпълнител, чиито концерти са търсено удоволствие. Текстовете му са прочувствени и винаги много близки до личната реалност на всеки.

Гостът е участвал в шоуто на Дейвид Летърман, бил е на турнета в Япония и Европа. Поканен е за лектор на прочутите конференции на TED през 2008. Спецовете го сравняват с Рей Чарлс заради нежния глас, с Нат "Кинг" Коул, Стиви Уондър и Дони Хатауей.

Последният му албум "Synthesis" (2009) приютява цялата страст и креативност на Raul, който записва заедно с продуцента и басист Лари Клайн, работил с Джони Мичъл, Хърби Хенкок, Том Уейтс (Tom Waits) и Питър Гейбриъл (Peter Gabriel). Проектът разкрива еволюцията на Midón не само като изпълнител, но и като композитор и текстописец. Празник на мелодичната и прочувствена музика, китара и глас.

Билети за концерта могат да бъдат закупени предварително в мрежата на Eventim на цена от 20 лв., като в деня на събитието на входа ще струват 25 лв.
 
Повече за Reel Feel, видео, аудио и галерии от вечерите в Sofia Live Club, както и актуални новини, ревюта и миксове може да намерите в сайта: www.reelfeel.bg.

Още - в Twitter (twitter.com/reel_feel) или на страницата във Facebook - sn.im/reelfeel. 

www.raulmidon.com

www.myspace.com/raulmidon 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички