Бивш Voivod–ец лице в лице с феновете в София


Бивш Voivod–ец лице в лице с феновете в София

983

Организаторите на Каварна Рок Фест (Kavarna Rock Fest) 2010 доведоха една истинска траш легенда от старата школа – Войвод (Voivod).

Колкото и да не ни се вярваше тогава, че разстоянието Канада - България ще бъде преодоляно от великолепната четворка, това се случи, макар и на стотици километри от града, в който сме предполагали, че бандата би свирила.

Близо година по-късно столицата стана любезен домакин на поредното издание на яката Thrashing Mania, в случая номер III! Макар и да нямаше рожден ден на 31 май, лицето Атанас, познато като Саксъна, си (ни) направи кефа да покани бившия басист и вокалист на същата канадска банда - Ерик Форест (Eric Forrest). Той дойде с подкрепление от двама също толкова откачени и надъхани музиканти, колкото самия него.

Съпорт на формацията E Force и на шумната пиянската траш вечеринка изобщо оказаха Axecuter – (усещате заигравката с думата axe- китара на жаргон, нали!) и Нема лабаво (Nema Labovo). Столичният клуб The Box приюти събитието, а глави мятаха всички отявлени олдскуул метъл индивиди, които сми свикнали да виждаме на подобен род концерти.

И Axecuter, Нема лабаво забиха суперяко своите нахъсани сетове. Те са от тези банди, които с лекота карат феновете да куфеят, да се впускат в нездрав мош пит или просто да скандират "Хей! Хей!", докато те са траш законодателите на сцената. Те са от младите банди, които без съмнение са способни да върнат надеждата, че метъл сцената на България не само е жива, но и е готова да срита бая задници! Браво, момчета!

Без много да се шматка по сцената и да се бъзика с монитори (което май му изигра лоша шега впоследствие) бившият басист и вокалист на култовите Войвод, Ерик Форест, изскача на скромната, но с доказана собствена аура сцена. Неколцината маниаци пощуряват пред нея. Истински "войводец" в нашия ъндърграунд клуб в сърцето на София! Дата, която опревделено трябва да запишем в тефтерите, събитие, което припомня, че скромността краси човека. Доказателство, че как това, което си, и си избрал да продължиш да бъдеш, може да стане твой ореол, твой подпис, твое истинско Аз. Как дори след тежки решения и съдбоносни обрати на съдбата може и трябва да бъдеш себе си. И не само! Не само да си себе си, но да отстояваш своето Аз с достойнство, да радваш хората, които го оценяват, и да им дадеш дори нещо друго. Отгоре. В случая то е E Froce - откачен авангарден метъл, игра по нервите на дошлите да дочакат изпълнението на класиката на Войвод - "Isect", за появата на която нашият многоуважаван гост има твърде сериозен принос. То е нещо повече от среща на феновете в България с бивш член на призната в световен мащаб банда, то е заявка, че дори във вторник вечер ние можем да откараме до полунощ с тежки китарни рифове и студена бира.

Все още не мога да определя дали факта, че Войвод дойдоха в България след хиляда години най-накрая, оказа положително влияние върху евентуалната посещаемост на снощния концерт, като отвори очите на повече фенове за силата на стила, за който бандата представлява събитие, или напротив? Феновете на Войвод вече са видели любимците си миналата година и сега не им пука за някакъв си бивш член!? Кой знае, и още повече какво значение има?

Вечерта с Ерик Форест и сие бе великолепна, хедбенгингът – здрав, като купонът продължи в най-подходящата база на БГ легионите – бар Thrash Zone. В тази посока поеха тези, които не трябва да стават рано за работа на 1 юни…

Но - така или иначе, всички ние – работещи, студенти или придружаващи мацки, сме на здрава тресня на американските главорези Мизъри Индекс (Misery Index) в The Box довечера.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички