Отмениха втората вечер на Loop Elevation 2011!


Отмениха втората вечер на Loop Elevation 2011!

7366

Втората вечер на фестивала Loop Elevation 2011 в Разлог няма се се състои, обявиха организаторите.

Те публикуваха официално съобщение до медиите.

Текстът - по-долу:

Организаторите на фестивала Loop Elevation съобщават, че поради лоши климатични условия и с оглед безопасността на хората, вторият ден на фестивала няма да се състои. Решението е взето въз основа на официално становище от кмета на община Разлог. По последни данни от НИМХ скоростта на вятъра е между 80 и 100 км. в час (към 17.15 ч. - б.,р.).

Някъде около 12.30 ч. достъпът до събитието бе временно преустановен поради лошите климатични условия. Организаторите се заеха да укрепят сцената и да сведат до минимум вероятността от инциденти и щети в зоната на събитието. Достъпът на хора до терена е временно забранен с оглед на тяхната безопасност, обявиха организаторите.  Според прогнозата на НИМХ днес времето в планините ще бъде ветровито - със силен, по откритите части и бурен запад-северозападен вятър. Температурата в момента е 18 градуса, скоростта на вятъра 78 км/ч, видимост 14 км. Забраната за достъп бе до 14.00 часа, въпреки първоначално оптимистичната прогноза ("слънце с възможни краткоторайни превалявания") на метеоролозите.

Бе обявен код "червен", нарушена бе и мобилната комуникация. Сцената се срути почти, а районът около нея бе отцепен от екип на "Гражданска защита". 

Събитието бе забранено окончателно малко преди 18 часа.

Организаторите ще дадат информация в понеделник за това как и къде ще бъдат върнати парите от закупените билети и талоните за храна и напитки.
 
Те подносят поднасят извиненията си на всички фенове, групи и артисти, партньори и медии.

Проблемите започнаха още вчера, когато падна участието на Джаморкуай (Jamiroquai).

Както MySound.bg първи информира, Джей Кей изкълчи глезен, а докторите бяха категорични, че не бива да се изявява на сцена, заради което бяха отменени концертите на групата в България и Турция.

Първата вечер на феста все пак се състоя, а публиката видя гостите Hurts (Hurts) , Стерео ЕмСис (Stereo MCs), Морчийба (Morcheeba), Паров Стелар (Parov Stelar) и Сатоши Томи

Феновете преименуваха по форумите събитието от Loop Elevation Festival на Loop Fallen Festival (про)падналия фестивал).  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички