Крали Мarco Минимъл Carola сгази в Ялта


Крали Мarco Минимъл Carola сгази в Ялта

925

Столичният клуб "Ялта" не бе преживявал толкова вълнуваща вечер много отдавна.

Световни звезди на хаус лейбълите започнаха да идват всяка седмица в деветнайсeтия най-добър в света клуб, а този път Колелото на късмета се завъртя на "Майнъс Рекърдс" (Minus) и минимъл величината Марко Карола (MarcoCarola ).

Събитието този уикенд всъщност бе второ, след пролетната изява на италианеца у нас, но сега подготовката бе още по-сериозна.

Танцьорките и танцьорите най-после се пренесоха в крак с новото музикално време и параметри, като се появиха в специално изработени маски, привличайки и отразявайки с безбройните си малки тъмни огледалца лазерите на заведението. Все едно бяха взети на прицел от футуристични оръжия. Нещо средно между Шрьодер от "Костенурките Нинджа" и нашествениците от "Седморката на Блейк".

Специално да отрази пиковия гастрол на госта пристигна екип от популярната онлайн парти телевизия DanceTripping.tv.

Всички бяха полудели. Из цялото заведение щъкаха гърли - с голи ръкави и гръбчета, налепили по нежната кожа лепенки с надпис "Марко Карола", устойчива парти дамга. Наглед нищо ново, но лудостта, както и музиката от видния гост, носеха оригинален заряд този път.

Въпреки че иде реч за най-пусканото и най-познатото като стил звучене в "Ялта", у нас и по света - минимъл, начинът, по който ни победи Карола, бе безкомпромисен. Без аналог. Без да може да помисли човек нито за момент за нищо друго освен за ритъма, който течеше. Човекът просто отказва да смени винила и това е! Работи с плочи на два грамофона и знакът върху тях честичко е "минус".

А наоколо всичко е плюс. Хората пак са вдигнали ръце и надават крясъци. Но не по навик. Нито пък реагират на подканяния или танцуване на диджея - Марко е с каменно изражение и нос като на Мики Рурк в средата на боксовата му кариера - все едно сам във всекидневната. Тълпата е от хора, всеки омотан с широко отворени уши в бийта, неспособен да прекъсне сам сладкия си сомнамбулизъм.

За да си тръгнат феновете или пък да спрат да танцуват, трябва токов удар. Или пък да мине цунами...

А може би трябва да разширят "Ялта".

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички