Откриха лимфом на Tony Iommi


Откриха лимфом на Tony Iommi

4811

Тони Айоми (Tony Iommi) страда от лимфом.

63-годишният китарист на Блек Сабат (Black Sabbath), който сам потърсил медицинска помощ, обаче е оптимист за своето оздравяване. Заедно с лекаря си вече изготвят план как да се преборят с рака. Лимфомът е лечим, когато бъде открит в ранен стадий.

Останалите членове на групата - Ози Озбърн (Ozzy Osbourne), Гийзър Бътлър (Geezer Butler) и Бил Уард (Bill Ward), са взели решение да се преместят от Лос Анджелис в Лондон, за да бъдат близо до своя приятел не само да му дадат кураж, но преди всичко заради записите на следващия си албум.

Лимфомът е рак, произхождащ от лимфната тъкан, където лимфоцитите, особен тип имунни клетки, започват да се израждат, излизат от контрола на тялото, бързо се множат и натрупват в голямо количество. Най-честият признак за заболяването е подуване на лимфните възли по врата, под мишниците и слабинните гънки.

Именно здравословният проблем е причина легендарната банда да не се изяви на Coachella Valley Music Аnd Arts Festival в Индио, Калифония, който за първи път тази година ще се състои в два поредни уикенда - на 13-15 и 20 и 22 април. Блек Сабат били сред хедлайнърите, но след вестта за заболяването на Тони отпаднали от афиша. Не е ясно кой точно е заел мястото на знаменитите британци - Рейдиохед (Radiohead), Pulp, Dr. Dre или реформираните At The Drive-In, които бяха огласени сред акцентите в събитието, пояснява NME.

Блек Сабат се събраха в оригиналния си състав през ноември 2011, обещавайки нов албум и световно турне. Тепърва предстои обаче да се изясни дали вече анонсираните концертни дати от обиколката ще останат в календара. Oзи Озбърн и Ко. възнамеряват да я стартират от спортния комплекс "Олимпийски" в Москва на 18 май. Формацията се очаква и сред участниците  във феста Rockwave в Атина, Гърция, на 1 август. В европейското турне на рокаджиите са предвидени шоута в Норвегия, Финландия, Швеция, Великобритания, Германия, Испания, Франция, Белгия, Холандия и Италия.

Говорител на групата поясни в края на миналата година, че предстои да бъдат добавени дати за гастрол и в други страни, включително и такива, където музикантите не са свирили досега.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички