Marky Ramone от The Ramones със супергрупа за два концерта у нас


Marky Ramone от The Ramones със супергрупа за два концерта у нас

2628

Марки Рамоун (Marky Ramone) пристига в България за втори път!

Последният жив член на емблематичните създатели на пънк-рока The Ramones ще изнесе два концерта - на 11 април в София, клуб R.B.F. (http://rbfclub.net) и Пловдив, в клуб Stage 51 (www.stage51.org)на 12 април.

Марки идва у нас след паметния концерт пред над 800 фена през 2008. Този път обаче той ще свири с новата си формация - Marky Ramone's Blitzkrieg – супергрупа, в която пее Michale Graves – вокалист на култовите Мисфитс (Misfits). В компанията са още Graham VanderVeen на бас и Crazy Joe – китара. Заедно те свирят репертоар, съставен изцяло от песни на The Ramones, включващ всички големи хитове на групата.

Българската публика ще се срещне с Марки само година след като барабанистът бе удостоен с най-голямото отличие в света на музиката – Grammy ("Грами") за цялостно творчество. В последното десетилетие той е получавал и награда от MTV за цялостно творчество (връчена от Bono от U2), почетно място в рок залата на славата, а групата е в топ десетките на VH1, Rolling Stone и Spin за рок артисти на всички времена.

Групи като Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chili Peppers), Pearl Jam, The Offspring, Green Day, Kiss, U2 и Bruce Springsteen изпълняват на концертите си песни на The Ramones, а Металика (Metallica) твърдят, че любимите им банди са The Ramones и Мисфитс. Хитове като "Sheena Is A Punk Roker", "Blitzkrieg Bop", "I Wanna Be Sedated" и "Rock N' Roll High School" са неизменно в плейлистите на почти всички рок радиостанции по светa, а през април ще имаме удоволствието да ги чуем и на живо!

Цените на билетите са от 25 лв. - промоционални до изчерпване на количеството след това са по 30/35/ и в деня на концерта в София е 40 лв., а в Пловдив - 35 лв. Пропуските за двата концерта са в изключително ограничени количества – по 300 на концерт, и се разпространяват само в мрежата на Eventim.

Marky Ramone’s Blitzkrieg се събират в сегашния си състав през 2009. Марки е барабанист на The Ramones 15 години – от 1978 до 1983 и от 1987 до 1996. В тези периоди те издават дебютния "Road To Ruin" (включващ хита "I Wanna Be Sedated"), филма "Rock 'n' Roll High School" и последвалите "End Of The Century", "Pleasant Dreams" и "Subterranean Jungle". С Ramones Марки осъществява над 1700 концерта и повече от 15 студийни записа.  За съжаление през 2001 на групата започват да напускат този свят и до 2004 последователно си отиват Joey, Johnny и Dee Dee Ramone.

В момента Марки е единственият жив член на групата, който не спира активно да се занимава с музика. Той концертира с групата си Marky Ramone’s Blitzkreig, вече пета година се изявява като диджей по Sirius/XM Satellite Radio, където води собственото си шоу Marky Ramone's Punk Rock Blitzkrieg, осъществил е неизброимо количество телевизионни участия в сериали и вечерни шоута.

 Виж какво каза Марки за българските си фенове - на:

http://www.youtube.com/watch?v=oSqz8ICqQ-w

Още - на:

http://markyramone.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Marky_Ramone
http://en.wikipedia.org/wiki/Ramones

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички