Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Почетоха покойния бард Пламен Ставрев на феста Бургаски изгреви

25.08.2012   MySound.bg
Георги Милтиядов
Покойният бард Пламен Ставрев бе почетен от Георги Милтиядов на международния младежки фестивал "Бургаски изгреви".

Младият талант (на снимката) покани на "Гурбет блус" и покори публиката с прекрасно изпълнение на неговата песен "Хълмът с лудата трева".

Събитието отново потърси и намери нестандартното в най-стандартното за Бургас – града, така известен с литературни четения и концерти. Те поканиха за свой гост … морето.

За да помогнат в осъществяването на тази идея в лятното издание на фестивала се включиха поетите на арт-педагога Роза Боянова от литературно студио "Митични птици" и певците на Кина Христова от клуб "Сезони".

Мястото не беше избрано случайно – младите таланти раздадоха своите "Синьо-зелени целувки" до обелиска на моряка в Морската градина. На открито, близо до лирическия герой в своите произведения, за да може и то да се наслади на това, което му бяха подготвили.

Бургаската публика се "удави" в мечтите на малката цветна морска нимфа Антония Тодорова, разбра как Георги Георгиев пречупва света през небесните стъкла, порадва се на Бистра Чиликова за мечтата й да въведе сериозен ред от брега до хоризонта и отвъд. Морето усети желанието на Елена Дремова да събере малък морски свят в една кана, за да му се любува вкъщи, видя как Калина Колева пише своите стихове с парченце залез между пръстите. Публиката се наслади на готварските морски тайни на Михаела Ненова, научени директно от водните създания. След това Ралица Андонова показа своя красив тих оптимизъм и отвори цветни чадъри напук на лошото време. А Бургас се понесе, летейки на автостоп от Шехеразада до Луис Карол и по-нататък заедно младата Анамария Колева. В края се запозна с лиричната героиня на Десислава Кирязова, несъмнено дъщеря на морето, която ги покани в любовния пирует на водораслите и тангото на вълните.

Заедно с "Митични птици" на Роза Боянова своя принос за чудесното настроение на бургазлии дадоха и двама от най-талантливите певци от клуб "Сезони", ръководени от Кина Христова. Младата и красива Лидия Стаматова очарова със своето признание към най-важния гост на тържеството и съвсем откровено изпя "Обичам те, море", а после като че малко "На инат" показа, че всичко може да постигне.

Морето не остана безучастно и им се отплати като превърна своите вълни в синьо-зелени целувки.

3745
0%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930