Поредното издание на Jazztory почита титана Арт Блейки


Поредното издание на Jazztory почита титана Арт Блейки

4298

Поредното издание на Jazztory ще се проведе в столичния клуб Студио 5 от 18.30 ч. на 5 юни.   

В проекта на барабаниста Борислав Петров този път са Мишо Йосифов - тромпет, Петьо Момчев - сакс, Любо Цанев - пиано и Борис Таслев - бас.

Момчетата ще посветят времето от 18.30 до 20.30 ч. на един от най-значимите барабанисти и бендлидери в джаза - човекът, който е "отгледал" няколко поколения бъдещи джаз звезди - Арт Блейки! Неговата група Jazz Messengers се запазва повече от 30 години и е гнездо на няколко поколения прохождащи таланти в джаза, които по-късно заемат своето достойно място сред най-великите имена в тази музика. Арт Блейки спокойно може да бъде наречен "духовен баща" на музиканти като Clifford Brown, Lou Donaldson, Hank Mobley, Benny Golson, Wayne Shorter, Freddie Hubbard, Horace Silver, Branfor, Wynton Marsalis и десетки други.

"За съжаление малко хора у нас знаят що е то джаз. Нашата цел е да ги запознаем с магията на тази изключителна музика. А любителите ѝ ще разберат още любопитни факти за легендарни музиканти и банди", разказва идеологът Боби Петров. Всеки месец в продължение на два часа зрителите ще потънат в магията на джаза. Ще бъдат прожектирани филми, ще се разказват истории и ще бъдат представяни парчета, на музиканта, на когото е посветена поредната вечер Jazztory.

Цена на билета за вход: 10 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички