LaText водят World Poetry Movement в България


LaText водят World Poetry Movement в България

4123

През ноември в над 50 държави от петте континента ще се проведат повече от 150 събития, инициирани от World Poetry Movement (Световното поетическо движение) под мотото за осъществяване на социална справедливост в света.

Литературната рок група LaText ще представи България в инициативата с концерт, в който като гости ще се включат певицата, преводач и актриса Анджела Родел (САЩ) и поетите Димитър Кенаров, Галина Николова, Радослав Чичев, Иван Ланджев и  Стефан Иванов.

Събитието е в столичния арт- клуб "Жреци на музите" от 20.30 ч. на 22 ноември (петък).

Групата е в епицентъра на вниманието на MySound.bg. Формацията за поезия и алтернативен рок с членове Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани) нашумя с изявите си, тип Spoken Word пърформънси, по време на които стиховете са част от композициите - те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

За по-малко от две години бандата осъществи поредица от концерти на фестивали и в клубове с чуждестранни гости от цял свят, а в момента работи в студио по записите на първия си албум, от който вече излязоха три сингъла.

"Жреци на музите" е в Студентски град, улица "Йордан Йосифов" 8 А (спирката преди зала "Христо Ботев" на автобуси 280, 94 и 294 – до Стол № 4).

Вход 5 лв., за студенти – 3 лв.

Повече за LaText - на:

http://latext.eu
https://www.facebook.com/LaTextBg
http://www.youtube.com/user/LaTextOfficial

България в World Poetry Movement:
http://www.wpm2011.org/node/374

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички