Хайде на Seir!


Хайде на Seir!

4005

Българската публика ще чуе първа най-новото от творчеството на  Влатко Стефановски.

Виртуозът от Македония ще престави актуалния си албум "Seir" в Sofia Live Club от 22.00 ч. на 28 ноември. Китарната пушка пристига с талантливите Джоле Максимовски (бас) и Дино Милосавлевич (барабани), с които вече славно се изяви у нас.

Един от най-талантливите европейски китаристи, Влатко Стефановски започва музикалната си кариера още като юноша в легендарната фюжън група Леб и сол. Бандата умело смесва македонски фолклорни мотиви с модерен рок.

След 13 албума и неизброими концерти по цял свят (включително три и на нашата сцена), Влатко се концентрира предимно върху солови проекти. Композира музика за филми и театрални спектакли, като сред безспорните му шедьоври е саундтракът към "Циганска магия". Освен самостоятелно Влатко обича да работи и със световноизвестни музиканти като Мирослав Тадич (в "Крушево" и "Live In Belgrade"), Ману Каче (в "Кула од карти"), Тони Левин, Ян Акерман (в албума с интепретации на блус стандарти "Thunder From The Blue Sky) и Теодосий Спасов, с когото изнасят концерти с Лондонската филхармония.

Стефановски
е лидер и на европейския китарен проект Kings Of Strings, с който обиколи Европа тази година, а турнето пожъна огромен успех.

"Китаристът Влатко Стефановски е изключителен! Неговата лирична есктравагантност и жизнерадостност лесно го отделят от общия китарен фон", напиша британският вестник The Independent.

Билети за Sofia Live Club - чрез www.eventim.bg - 15 лева, на място 20 лева.

"Думата "сеир" е знакова за манталитета не само на хората в Македония, а бих казал на Балканите. Имам и песен с това име и тя разказва за пасивното наблюдение на света около нас. Бих нарекъл това състояние "Балкански дзен" – да присъстваш, но да не си активен...", казва Стефановски.

Цялото интервю с корифея на струните - на:

http://menbox.bg/gallery/ikoni/vlatko-stefanovski-za-seir-balkanskiya-dzen-svobodata-i-smelostta.html?p=1
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички