Британското пост рок трио Midas Fall се завръща в София


Британското пост рок трио Midas Fall се завръща в София

3725

Тътенът от трите концерта за десетия рожден ден на Rawk'N'Roll още не е отшумял, а вече се задава поредният концерт, организиран от уебзина.

Алтърнатив пост рок бандата от Манчестър Midas Fall (на снимката) ще забие в малката зала на клуб Mixtape 5 на 30 април. Събитието е част от турнето на групата в Европа, преди да се концентрира върху записите на третия си албум, който ще излезе в началото на 2015.

Съпорт на гостите ще бъде една от най-интересните и адекватни групи в България. Възродените алтърнатив герои Mindown ще се изявят на обща сцена с именитите хедлайнъри. Това ще бъде първи лайв на бандата от Асеновград в столицата от март 2011, когато представи втория си албум "Unused Untold Unwritten".

Британците свирят силно въздействащ и мелодичен алтърнатив пост рок с красиви женски вокали и щипка електроника, придаваща дълбочина и мек синтетичен хлад на красивите парчета. Музикантите вече са свирилр два пъти у нас - през 2012 като съпорт на Tides From Nebula по покана на Post-Rock Bulgaria и през есента на 2013 в "Петното в Пловдив", заедно с асеновградските алтърнатив герои 4?.

За 15 години, откакто са на сцена, Mindown имат два чудесни албума и немалко изяви, а покрай тях на родната ъндърграунд карта изгряха редица чудесни групи като 4? и Contrails. След двегодишна пауза, те се завърнаха  в обновен състав през декември, когато свириха със Smallman в "Петното на Роршах" в Пловдив, където пред препълнения клуб забиха и страхотни нови парчета. Очакваме не по-малко силен и експресивен лайв и в Mixtape 5 и сме горди, че групата избра точно този концерт, за да се върне пред софийската публика, подчертават организаторите.

Билети за концерта се продават в мрежата на Eventim за 12 лева и на входа на B-Side на Mixtape 5 на цена от 15 лева.

Събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/1418460458404311/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички