Богата селекция от артисти за пролетното издание на ReelFeel


Богата селекция от артисти за пролетното издание на ReelFeel

4149

Пролетното издание на ReelFeel ще се проведе в столичното студио "Орфей" на 23 май.

Афишът на популярната поредица отново предлага богата селекция от артисти и диджеи. В рамките само на една вечер на обща сцена ще се изявят британците Mount Kimbie, японския виртуоз DJ Krush и датското инди денс трио Who Made Who, които обещават интересна и разнообразна музикална програма.

Две зали, външна сцена и специална чил-аут зона ще бъдат обособени в пространствата на мащабното аудио-визуално студио, чийто капацитет този път ще бъде използван изцяло. В отделна зала ще се развихрят едни от най-добрите български селектори и диджеи. Чил- аут зоната ще бъде отделена от двете зали, а началото на събитието ще бъде поставено в дворовото пространство на студиото на специално изградена външна сцена. За декорацията и визуализациите на самите сцени ще се погрижи екипът на Phormatik -  една от най-креативните формации, занимаващи се с развитието на дигиталната култура в сферата на изкуството, смесването на експериментално видео, анимация и 3D мапинг.

Mount Kimbie е името, с което свързваме едни от най-интересните моменти в развитието на електронната музика през последните няколко години. Повлияни от пост дъбстеп вълната във Великобритания от началото на 2010, заедно с James Blake и The XX, звученето на Mount Kimbie предлага винаги разнообразни звукови пейзажи, изпълнени с много синтезаторни линии, китарни рифове и електронни експерименти. Последният албум на проекта - "Cold Spring Fault Less Youth" може да бъде намерен в каталога на авторитетния лейбъл WARP Records, редом до имената на Boards Of Canada, Flying Lotus и Autechre. Гостите са подгрявали за самия Squarpusher по неговите турнетата и са автори и на едно най-добрите парчета според музикалната критика на отминалата година – "Made To Stray". Бандата се радва на изключителен интерес по целия свят, а всички нейни изяви са предварително разпродадени.

Японският супердиджей и продуцент – DJ Krush (на снимката), нашумя със своя абстрактен хип-хоп и трип-хоп. Той е един от първите артисти, използващи грамофоните като живи инструменти. В дискографията си има 10 студийни албума, като "Zen", "Krush" и "Milight" се смятат за класики на трип-хоп направлението, редом до записите на Massive Attack и Tricky. Вече близо 20 години DJ Krush не престава да изумява хората със своите способности зад грамофона, които ще демонстрира и на живо в София.

Who Made Who допълват разнобразния и еклектичен лайн-ъп. Датското инди-рок-денс трио е сред едни от най-симпатичните и ексцентрични формации от Скандинавието. Автори на пет дългосвирещи албума в разнородни стилове, Who Made Who са повлияни сериозно от диското през 70-те, рока от 60-те и електронната музика от 90-те – комбинация, заради която будят асоциации с Blur, Pulp или Human League. Сред многобройните фенове на Who Made Who са Daft Punk, Hot Chip и LCD Soundsystem, като броят им лавинообразно се увеличава след всяко тяхно изпълнение на живо.

ReelFeel Spring Edition ще започне в 20.00 ч. Лицата под 18 години ще бъдат допускани единствено с придружител и с предварително попълнена декларация.

Билети за събитието, по традиция организирано с подкрепата на Bushmills, се продават в мрежата на Eventim (магазини "Германос", "Пикадили", "Техномаркет" и бензиностанции OMV) на цена от 45 лева.

За повече информация относно програмата на ReelFeel Spring Edition, локацията и разположението на новите зали, следете каналите в социалните мрежи  - Фейсбук - www.facebook.com/reelfeel , Туитър twitter.com/reel_feel и на официалния сайт на поредицата  http://www.reelfeel.bg.

Студио "Орфей" е на ул. "Самоков" 60, зад Интерпред

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички