Силен български съпорт и документално кино на ReelFeel Spring


Силен български съпорт и документално кино на ReelFeel Spring

4930

Освен богата музикална програма от български и чуждестранни артисти, организаторите на ReelFeel Spring Edition подготвят и второто издание на ReelFeel Cinema в програмата на същото събитие.

Както MySound.bg вече писа, то ще се състои в студио "Орфей" на 23 май.

ReelFeel Cinema е проект, реализиран съвместно с Phormatik Visual Lab. Всички фенове на документалното кино ще имат възможността да гледат на голям екран в едно от помещенията на студио "Орфей" документалния филм PressPausePlay, който акцентира върху дигиталните технологии и как те се отразяват на творческия процес на съвременния артист. В него участват редица артисти и музиканти като Moby, Hot Chip, Brenda Walker, журналисти от Pitchfork, Rolling Stone и много други продуценти, режисьори и писатели. Достъпът до прожекцията е напълно безплатен за всеки, закупил билети за събитието.

Музикалната програма на ReelFeel Spring Edition ще бъде разделена в две зали и отделна външна сцена. Освен обявените хедлайнъри Mount Kimbie, WhoMadeWho и DJ Krush, вече са ясни и имената на българските артисти, които ще вземат участие в партито. Те са представители на различни музикални течения и култури, които обаче са достатъчно интересни, за да се съберат на едно място. Свързваме Rawland с едни от най-качествените хип-хоп и фънк партита в София и страната през изминалите години. Подгрявал е Guru (Gangstarr), Delinquent Habits, Funkdoobiest, EPMD, J-Ro (Alkaholiks), a през миналата година спечели и конкурса на Red Bull Tr33style за България.

Tekniq е добре познат на всички, които следят горещите партита за бас музика в София. Подбира и миксира най-актуалното от garage и house ритмите, както и немалка доза рап и футуърк. Изявявал се е на доста ъндърграунд събития в столицата, резидент e на вечери в Bakcyard и Jules Verne.

1000Names са без съмнение едни от най-успешните български актове, придобили световна известност през последните няколко години. Margg и Nikko нашумяха с ексцентричните си и доста шумни лайв изпълнения,  смесвайки много абстрактни хип-хоп бийтове и мелодии с нестандартна и разчупена клубна музика.

Emil Doesn't Drive & Aki Vanderley забъркват разнообразна и динамична селекция от итало диско, ню уейв и ню бийт мелодии. Повлияни силно от музикалната сцена и култура в Берлин, от тях можем да очакваме музикални находки, които звучат всеки ден в софийските клубове. Garo & Bosha са други талантливи представители на родната електронна сцена, които към момента са базирани в Берлин. Без съмнение те ще очароват всеки със своя зрял усет за актуален клубен саунд, вариращ между хаус и техно. Любовта си към електронното звучене развиват от края на 90-те, а отдадеността им през годините се превъплъщава в солиден опит и вещина зад пулта. Имената им се свързват с участия на редица фестивали, клубове и безкрайни афтърпартита в България и в чужбина. Понастоящем Bosha (на снимката) и Garo са част от семейството на Off Тhe Record и резиденти на Meadows In The Mountains Festival.

Така, подобно на уникалния музикален уиски фестивал Bushmills Live, който ще се проведе за трета поредна година в ирландската дестилерия Old Bushmills, ReelFeel Spring Edition ще събере под един покрив най-доброто от независимата българска музикална сцена, утвърдени чуждестранни изпълнители и меломански уиски привкус.

Достъпът до всички зали и сцени на ReelFeel Spring Edition, както и прожекцията на документалния филм PressPausePlay, ще бъде само с един билет, чиято цена е 45 лева. Билети могат да бъдат закупени от билетната мрежа на Eventim – магазини "Германос", "Пикадили", "Техномаркет", "Карфур" и бензиностанции OMV.

За пълната програма по часове, локацията и разположението на новите зали, следете каналите на ReelFeel в социалните мрежи - фейсбук - www.facebook.com/reelfeel, туитър twitter.com/reel_feel и официалния  сайт http://www.reelfeel.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички