Лот Лориен: Оранжев четвъртък в Лилав салон


Лот Лориен: Оранжев четвъртък в Лилав салон

5502

Лот Лориен ще се изявят в Лилавия салон на Чешкия център в София от 19 ч. довечера.

С него варненската формация ще отбележи 10-годишен юбилей на столична сцена, поясни Ясен Казанджиев за "MySound.bg".

Лот Лориен е проект, съчетаващ модерен начин традициите на българския и чуждестранния фолклор, класическата музика с актуалните течения в джаза и прогресив рока. Музикалните критици определят стила на петимата като "етно-джаз/ уърлд фюжън", а самата група може да се похвали с доста разнородна фенска маса - като се започне от фолклора, и се стигне до прегресив рока, джаза и хеви метъла. Приказното й звучене й се доближава най-много до направлението ню ейдж.

Лот Лориен са създадени през 1997, окогато започват първите й сериозни изяви. Формацията е участвала в множество компилации в чужбина, има издадени 3 албума.

Съставът печели с това, че изпълнява предимно авторски пиеси.

Той се заяви крайно естетски още с дебюта си "Източен вятър" (2002), който влезе и в каталога на американската компания "Carrera Linn Cultural Exchange", бе разпространяван в САЩ, Централна Европа и Скандинавия.

"Лот Лориен са уникални за българската действителност, в която соло-музиканти – бол, но рядко може да се срещне група от повече от двама души, които да споделят сходни идеи за музиката и резултатът да е истински и стойностен. Сред феновете на Лот Лориен са “Вартина” и Борис Ковач, което е повече от препоръка към тези, които не познават музиката им" точно отбеляза Цветан Цветанов за сп. "РИТЪМ" по повод третия им албум "Lot Lorien" (2007).

Проектът чества своята 10-годишнина през 2008 с концерти в страната и  чужбина, като създават и няколко нови композиции, които предстоят да влязат в новия им албум.  

Лот Лориен са във Варненската опера от 19 часа на 21 декември (неделя), където също ще свирят по повод юбилея си. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички