Разклати Дървото на желанията на Balkan Scientist


Разклати Дървото на желанията на Balkan Scientist

5399

След първата от двете репетиции на новия експеримент "Balkan Scientist", вече имаме вести, обявиха организаторите.

Както музикантите, така и създателите на проекта от "Global Vision Circle", са въодушевени и с нараснало любопитство изследват на практика въпроса има ли допирни точки между ямайския дъб и балканските ритми, между лондонския дъбстеп и родопските напеви.

Отговорът е положителен, а докъде може да стигне смесването на нашенски ритми с дълбок бас и дигитални ефекти, ще стане ясно в столичния парти център "4 км" довечера.

Както "MySound.bg" извести, тогава ще се състои събитието "Balkan Scientist (vol.6) In Dub".

За тези, които все още не знаят, за шести пореден път "Balkan Scientist" - учените нализат в неизвестното и събират на една сцена огнената Елица Тодорова (вокали и перкусии) (на снимката) с виртуозните Костадин Генчев от група Булгара (кавал) и Атешхан (китара и тамбура), с екзотичното диджериду на Хорхе от Оратница и всичко това - върху основата от дълбоки бас линии и ехо вибрации, идващи от пулта на диджеите от "Global Vision Circle" и EXo (H.M.S.U., Mirizma.org).

Иновативните музикални предложения в петъчната вечер не свършват дотук. Веднага след основния експеримент в дъб звученето на сцената ще се качи солидна дръм и бас секция – Жоро Дончев (бас) и Наско Попов (барабани), които ще осигурят основата за импровизации на отворения микрофон. Така нареченият "Balkan Dub Jam" ще даде възможност на всички, донесли си инструменти или престрашили се да пеят, да се включат активно в музикалната атмосфера на вечерта.

В съседната зала също ще има отворен микрофон, но този път импровизациите ще се правят върху балкански бийт, селектиран от традиционно заподозрените в жанра – Bai Pop, Dharba, Africandro и Mimionix.

След предишния успех на грънчарската “парти работилница”, осъществена благодарение на Центъра за изследване на приложните изкуства КЕСАР, и този път ще имате възможността да се възползвате от грънчарското колело или да се включите в създаването на глинената скулптура “Дървото на желанията”.  На същата тема - за желанията, ще бъде посветена и стената за свободно рисуване от “Слънчоглед” .

Не забравяйте да минете и покрай щанда с вкусни и здравословни овесени бисквити с канела, домашни бонбони с кокос и какао или пък да дегустирате сок и вино от арония, предоставени  от био супермаркет “Здравословен живот”, приканиха организаторите.  

Както винаги, за визията ще се погрижат The Rain Army с материали на фотографа Красимир Андонов.

Вратите отварят точно в 22. 00, бъдете навреме, ако искате да се възползвате от цената на билетите преди 24.00 часа - 10 лв.

Ако ли не, след това ще бъдат 12 лв.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички