Кръпкопойка и сборен диск от Васко Кръпката


Кръпкопойка и сборен диск от Васко Кръпката

7207

Появата на новия албум на Васко Кръпката - "Емигранти", ще бъде съпътствана с издаване на специален луксозен бокс-сет, научи "MySound.bg" от самия музикант.

Те ще бъдат официално на пазара на 15 юни. Същата вечер от 20 часа ще и купонът в "Sofia Live Club".

Проектът се нарича "Кръпкопойка: The Best Of" и съдържа както избрани от самия Васко песни на аудио и с акорди за китара, така и текстовете към мелодиите.

Автор на музиката и лириките в Кръпката, само думите към "Няма бира" са в съавторство с Марио Събев - Буги Барабата, а "Една китара" е композирана от Светослав Колев-Цвъри.

В селекцията са не само магистрални за творчеството на Кръпката хитове, но и за целия български блус изпълнения като "Роден в Подуене", "100 години рок-ен-рол", "Голем купон", "Нощни пеперуди", "Нека бъде светлина", "Карай да върви, това е блус" - така 17 на брой класики общо.

Книжката предлага и богат илюстративен материал от архивите на фотографите Асен Тонев, Стоян Гребенаров, Огнян Коджаманов и личен архив на Васил Георгиев. Илюстрация на корицата - Бойко Колев, графично оформление - Нейко Генчев.

"Мен ако питате, бих включил и някои други парчета, но при избора се ръковидих предимно от любовта на феновете, нали заради тях ние, музикантите, сме на сцената", не скри Кръпката.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички