Метълкор лудост с As I Lay Dying и This Burning Day


Метълкор лудост с As I Lay Dying и This Burning Day

1062

As I Lay Dying e поредната силна метълкор банда, която идва в България по покана на Fest Team.

This Burning Day е българската формация, която ще бъде специален гост на американските легенди в зала 3 на НДК на 2 април.

След като родните фенове на актуалната метълкор вълна успяха да гледат на наша земя благодарение на Fest Team знаковитe за течението банди Architects, Bullet For My Valentine, While She Sleeps и Bleed From Within, сега към елитната поредица се включват и As I Lay Dying. Американците имат повече от две десетилетия активна дейност, седем албума и номинация за "Грами" за "Nothing Left" - сингъл от диска им в Топ 10 "An Ocean Between Us". Мелодичен метълкор с енергични вокали и интензивни китарни рифове, музиката на As I Lay Dying демонстрира еволюция с всяко следващо издание, както и стремеж към разширяване на границите на жанра, което ги превръща във влиятелна сила на метълкор сцената.

Почитателите на хедлайнърите очакват и нови записи от своите любимци след последния издаден албум  "Shaped By Fire". Седмата студийна творба на As I Lay Dying излезе през 2019 г. за Nuclear Blast. Материалът бе продуциран от самата група като продължение на "Awakened" (2012) и оценен от Loudwire като един от 50-те най-добри метъл албума на 2019 г. "Shaped By Fire" бе и първият албум след хиатуса, в който изпадна бандата и прекъсна дейността си, след като фронтменът бе осъден за закана за убийство на бившата си съпруга. Tim Lambesis, освободен от затвора с условна присъда, се завърна в музиката и живота "на чисто", като се извини лично на останалите членове на групата и As I Lay Dying се възродиха с нова енергия и по-философски послания в лириката си.

This Burning Day е модерна алтернативна метъл банда от София, сформирана през 2011 година. Откакто са част от пейзажа на българската ъндърграунд сцена, This Burning Day са една от емблемите на метълкор жанра в България. През годините групата е била част от фестивалите Spirit Of Burgas, Hills Of Rock, September Sun, Tattoo Fest Sofia и други. През 2018 г. две от песните на This Burning Day oт EP-то "Elemental" (2016) са включени в саундтрака на филма на Дон Майкъл Пол за Universal Studios - "Deathrace 4: Beyond Anarchy". Те самите участват във филма в ролята на стиймпънк метъл банда и изпълняват песните си "A Former Life" и "If You Feel The Same".

Билети за съвместния концерт на As I Lay Dying и This Burning Day ще откриете в мрежата на ticketstation.bg на цени от 55 до 99 лв.

Повече информация и всички дати от предстоящото турне може намерите на https://www. asilaydying. com. 

Билетите са в продажба в мрежата на tickestation.bg, и са на цени от 55 до 99 лв

Новини за събитията в портфолиото на Fest Team - на: festteam.bg и ticketstation.bg, в събитието и в социалните мрежи с най-актуална информация.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички