Диско пънк с Mary s Flower Surehead в Строежа


Диско пънк с Mary s Flower Surehead в Строежа

5338

Група Остава ще подели популярната вече сцена за жива музика в клуб "Строежа" с една от най-амбициозните гръцки инди банди - Mary's Flower Superhead.

Изявите на родните рокаджии и колегите им от Солун са част от поредното издание на Sunday Art Report, което започва от 19 часа днес.

Гостуването на гърците у нас е по идея на Britspotting DJ Team.

Подобно на Остава, музикантите от Mary's Flower Superhead откриват през последните години концертите на големи звезди на световната рок музика, между които Пласибо (Placebo), Стерео ЕмСис (Stereo MC's), Madrugada и Six By Seven. От създаването си през 2003 формацията се превърна в неизменна част от клубния живот на Гърция, като самите музиканти определят стила си като инди/диско-пънк.

Mary's Flower Superhead излизат на сцената в 21 часа, Свилен Ноев и Ко. започват в 22.30 ч. Музикален съпорт - DJ ShakerMaker и DJ Dizzy Miss Lizzy (BritSpotting DJ Team).

За втора поредна седмица феновете на фестивала ще могат да се насладят и на театър. Предстои и традиционното представяне на книга, преди концертната част от вечерта, оповестиха организаторите.

ХаХаХа е първата група за импровизационен театър у нас. В оригиналния й състав участват петима актьори, дипломирани в класовете на Крикор Азарян, Снежина Танковска и Димитрина Гюрова, но с всяко следващо представление членовете му се променят и учеличаван.

Трупата е създадена от Ивайло Рогозинов на 5 юли 2009, когато той, заедно с Петър, Тони, Златин и Леонид, започват тренировки в паркове и градинки (защото при импровизацията няма репетиции). След показ сред най-близките си приятели, решават да направят първото си представление пред публика.

ИмПро#1 се случва във фоайето на столичното читалище "Славянска беседа" на 19 декември 2009. 2 години по-късно броят на ИмПро-тата е надхвърлил 50, публиката пълни театралната зала всеки понеделник, а артистите изнасят успешни представления из цяла България.

Правилата на играта са следните: в уречения час за начало (19.00 в случая) някой се качва на сцената. Задава въпроси към публиката. Няма грешни отговори и актьорите играят това, което зрителите искат. Всеки път е различно, като целта е да се разкаже история. Забранява се изключването на мобилни телефони и тишината по време на представление. Както и споделянето на идеи САМО с близкостоящите зрители. Както и срама от излизане на сцената. Гарантирани са спонтанността, творчеството и смехът, убеждават организаторите.

ХаХаХа Импро театър гостува в клубен вариант за първи път в "Строежа". Темата е "Истории в строеж".

Веднага след постановката - от 20.00 часа, Ваня Щерева ще представи последната си книга "Любовни упражнения". В сборника талантливата българска писателка, певица и актриса разказва любопитни факти за всеки един от авторите в нея. Както MySound.bg вече извести, книгата съдържа 32 любовни истории и 32 портрета на интересни личности, между които Любен Дилов-син – писател ("Седнал във въздуха", "Фейсбуки" и други), Миролюба Бенатова – журналист ( bTV репортерите), Ники Кънчев – журналист ("Дарик радио"; "Стани богат"), Стефания Колева – актриса ("Той и тя"; "Клиника на 3 етаж"), Юлиан Вергов - актьор ("Той и тя"; "Мисия Лондон"; "Стъклен дом") и други.

Голяма част от гореизброените автори са поканени да гостуват на сцената в "Строежа" днес. Из "Любовни упражнения" ще четат Миролюба Бенатова, Калин Терзийски, Стефан Иванов, Богдана Трифонова и още от присъстващите участници в книгата. Специален гост на Ваня Щерева ще бъде Людмила Сланева-Локо, като двете заедно ще представят обещаната музикална част към събитието.

Билети за него могат да бъдат закупени предварително на цена от 8 лв. в мрежата на Ticketstream.bg – "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "Ориндж", "Мултирама", "М-тел", "Строежа". Броят на пропуските е ограничен!

Sunday Art Report - вече набралата скорост инициатива на "Строежа", Bushmills и Grolsch, е напълно лайв концепция, включваща музика, литература, дебати и дискусии, кино и театър. Тя се провежда под формата на клубен фестивал в рамките на 12 поредни недели -  от януари до март.  Ирландското уиски Bushmills застава зад арт и музикалните недели, давайки пореден повод на всички ценители да споделят един истински Bushmills Brothers момент.

Почитателите на всички артисти, които ще участват, могат да се насладят на техните новаторски изяви и в компанията на бира Grolsch, която неизменно подкрепя независимото изкуство във всичките му форми.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички