Bad Religion и M.I.A. атакуват фестивала Exit 2011


Bad Religion и M.I.A. атакуват фестивала Exit 2011

4663

Американската пънк и хардкор банда Бед Рилиджън (Bad Religion) (на снимката) ще свири на главната сцена на фестивала Exit 2011 в Нови Сад на 8 юли (петък).

Както MySound.bg вече извести, събитието е между 7 и 10 юли.

Популярна със своето съзвучие от три вокала, многопластови и интелектуални текстове на политически и религиозни теми, формацията е смятана за един от най-добрите независими пънк състави, чиито продажби надхвърлят 5 милиона албума по целия свят. Групата има 15 студийни албума, като най-успешен е "Stranger Than Fiction", издаден през 1994, който достига златен статус в САЩ. От него са хитовете "21st Century (Digital Boy)" и "Infected". За 32 години в състава промените не спират, като вокалът Greg Graffin е единственият постоянен член. Бандата включва трима души от първоначалния състав в момента, които ще вкарат яко хардкор и пънк на сцената край Петроварадинската крепост.

Британската изпълнителка M.I.A. пък ще зарадва момчетата отново на главната сцена, внасяйки силно женско присъствие, на следващия ден. Известна с еклектичните си композиции, съчетаващи елементи от хип-хоп, електроника, денс, алтернатив и уърлд, M.I.A. се завръща все така предизвикателна и дръзка. След двата си изключително успешни албума - "Arular" (2005), и "Kala" (2007), световния успех на "Paper Planes" - с номинации за "Оскар" и участие в наградите "Грами" (Grammy), вокалистката отново е на фронта. Тя може да се похвали с миналогодишния албум  ‘/\\/\\ /\\ Y /\\’, записан в Лос Анджелис, в който са включени продукции на Rusko, Diplo, Blaqstarr и Switch. Колаборациите добавят дъбстеп бас и тежък индустриален саунд към арсенала от уникални звуци на вокалистката. "/\\/\\ /\\ Y /\ е повлиян от променящия се свят на технологиите, време, в което е възможно да изложим на показ всяка наша мисъл или действие. Дискът е неподправена моментна картина на 2010, а феновете могат да се насладят на това ново творение на живо.

За да приключи съботната вечер със стил, публиката ще слуша Better Lost Than Stupid (aka Martin Buttrich, Davide Squillace и Matthias Tanzmann). Всеки от тях е известен със своя принос към хаус и техно сцената, а заедно музикантите подпалват пултовете по цял свят. Като си започне от партита в Circo Loco (Ибиса) мине се през басейн-партитата в Маями, и се приключи с Exit на скандалноизвестната Dance Arena в събота. Това ще бъде уникален финал, граничещ с хаотично-лудо-секси-забавно-готино-удивително-дяволито-невероятното, убеждават организаторите.
 
Другите изяви в афиша на събитието:

http://www.youtube.com/watch?v=3Vi9wPOIDgw


EXIT 2011:

Live: Jamiroquai, Arcade Fire, Pulp, Portishead, Grinderman, House Of Pain, Kreator, Beirut, Go Back To The Zoo, Electronic: Underworld, Deadmau5, Fedde Le Grand, Magnetic Man, Tiga, James Zabiela, Digitalism (live), DJ Sneak, Paul Kalkbrenner, Joris Voorn, Steve Aoki, Carl Craig, Марко Карола (Marco Carola), Hadouken!, Joachim Garraud, Gramophonedzie, tINI.

Още - на:

www.exitfest.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички