Балкански коне с нови пиеси на Банско Джаз Фест 2011


Балкански коне с нови пиеси на Банско Джаз Фест 2011

6343

Родната суперформация Балкански коне ще представи и чисто нови пиеси на концерта си в рамките на Банско Джаз Фест 2011, съобщи за MySound.bg китаристът Николай Иванов.

Както вече ви осведомихме, съставът ще се изяви след ансамбъл Тракия и преди Албена Вескова квинтет на 7 август.

Следващият проект на Балкански коне все още не е завършен - по технически причини, налага се феновете за почакат за дигиталния носител още малко, поясни Иванов, който е главен идеен двигател на арт формация ОМ (вдясно на снимката).

Публиката, разбира се, ще чуе и най-важните пиеси от репертоара на групата досега.   

Балкански коне излизат на централния площад в състав: Влади Величков – кавал; Краси Желязков – тамбури, акустични китари, вокал; Невена Петрова – вокал, ударни; Ники Иванов – клавишни, вокал, бамбукова флейта, маркуч; Радослав Славчев – бас китара, вокал, rain stick и Емил Пехливанов – барабани.

Умелото съчетаване на традиционните инструменти с музикалните интереси на днешните хора е вълнуващо преживяване за всеки истински почитател. Балкански коне обещават вълнуващо пътешествие към етно и уърлд хоризонта с шоу, наситено с виртуозни унисони, екзотични мелодии и динамични ритми, съпроводени с анимираната мултимедийна изложба от картини на Николай Иванов, който освен мутлиинструменталист, е и художник с уникален натюрел.

Изявата в престижното събитие е логично продължание на пролетната обиколка, която формацията предприе в София, Варна и Русе с мини турнето "Балканскиконе и приятели ", отбелязвайки своята 10-годишна кариера.

Проектът е създаден като експеримент от Красимир Желязков, който решава да събере емблематични композитори и музиканти от 7 балкански страни и да обедини техните умения в уникална по рода си формация през 2000. В първия състав на Балкански коне влизат Стоян Янкулов- Стунджи, Теодосий Спасов и Красимир Желязков, Тамара Обровац от Хърватия, Костас Теороду от Гърция, Влатко Стефановски от Македония, Емил Букур от Румъния, Саня Илич от Сърбия и турчинът Хакан Бешер.

В групата са участвали много балкански и световни артисти като Рамеш ШотамИндия, Марко РамлякХърватия и други. Родните корифеи пренесоха магията на своята музика и традиции на десетки сцени по цял свят. Билетите за тяхното шоу винаги са предварително продадени, а концертите им са посетени от над 60 000 души.

В този смисъл присъствието на Балкански коне в афиша на международния джаз фестивал в Банско - прочуто сред специалисти и почитатели по цял свят събитие, е повече от логично.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички