Уикеда в Pork Pie - пого, дъжд и Светльо Витков президент!


Уикеда в Pork Pie - пого, дъжд и Светльо Витков президент!

3924

Дали човекът с президентската подписка за Светльо Витков - президент, пред портите на столичния "Маймунарник" е имал нещо общо с организаторите на концерта на Уикеда, не знаем.

Сигурни сме обаче, че впечатляващият наплив от фенове на българското ска направление и други маймуни му е дошъл повече от добре. Предварително планираният като "най-многолюден концерт в столичния клуб "Порк Пай" (Pork Pie) оправда всички очаквания. Над две хиляди души откликнаха на призива да гледат забавната банда в края на оупън еър сезона, а прогнозите за дъжд определено не уплашиха никого.

Всъщност, за пръв път българските промоутъри имаха възможност да видят реалния капацитет на клуба.

Колкото до дъжда - на Уикеда от години им върви по вода, сигурно защото избират да не отменят концертите си, независимо от времето. Неведнъж вече групата е свирила в бури и пороища, а горещият й, весел и импровизаторски саунд е сгрявал сърцата дори в пристъпите на най-злостна метеорология. Нещо повече - изглежда "мокрите" концерти на българските джаз-пънк-фюжън скастери винаги са били от най-грубите и еуфоричните.

Така беше и вчера. Пред сцената се вихреше малък ураган под звуците на брас секции и онези така типични за бандата хулигански пружиниращи бас линии.  Христоматийните вече парчета на Уикеда ("А ние двамата с Боби пием кафе", "Уиски с фъстъци", "Мари-Анна"), се раздуваха в музикални китки както си трябва, после изведнъж ни мятаха в право в хардкора ("Няма да се дам", "СкАнархия"). С присъщото си умение както да свирят адски сложни и добре измислени парчета, така и да забавляват публиката с музикални каламбури, Ерол Ибрахимов и останалите момчета не успяха да се отърват от феновете си. Дори и след настъпването на официалния нощен час за "Порк Пай". Следваха бисове, още скачане, още лудост. За финал на дългата и незабравима серия от шоута на това място през изминалато лято.

А на този, който не стига, че спи в Борисовата, ами иска и да си ляга в 22.30 и да му се пази тишина, можем да пожелаем само бързо излизане от бебешката възраст и навлизане в маймунската!

Снимки на Боян Христов от мелето - в секцията "Галерии"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички