Amy Winehouse на нов глас от отвъдното


Amy Winehouse на нов глас от отвъдното

4067

Приходите от дуета на Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) и Тони Бенет (Tony Bennett) - "Body And Soul", ще бъдат за фондацията на името на покойната певица.

Както MySound.bg вече информира, песента е сингъл от дългоочаквания диск с колаболарии на легендарния вокалист - "Duets" II. Премиерата на проекта ще се състои на 20 септември.

Стандартът "Body And Soul", изпят от Ейми и Тони и документиран в Abbey Road Studios в Лондон на 23 март 2011, е последният запис на вокалистката преди нейната трагична смърт на 23 юли тази година.

"Прекарахме красиво времето, докато бяхме в студиото, и аз знаех, че Ейми е много щастлива от начина, по който се представи този ден. Винаги съм мислил, че тя е брилянтна и този запис наистина улавя същността на нейния уникален артистизъм. Тя беше рядък талант", коментира Бенет.

Сесията е заснета от носителя на "Оскар" - Дион Бийб ("Чикаго", "Мемоарите на една гейша") като част от голям документален филм на Тони Бенет по време на неговите работни записи.

"Body And Soul" е една от 17 песни, които ще бъдат включени в албума на Бенет в чест на 85-я му рожден ден, който музикантът отпразнува на 3 август. Официалната презентация на клипа "Body And Soul" бе навръх 14 септември, когато Уайнхаус трябваше да отбележи 28-я си рожден ден.

Дискът ще представи дуети на Бенет с Лейди Гага (Lady Gaga), Арета Франклин (Aretha Franklin), Марая Кери, Майкъл Бубле (Michael Bublé), Куин Латифа (Queen Latifah), Уили Нелсън (Willie Nelson) и много други.

Джони Грийн композира "Body Аnd Soul" през 1930 за британската филмова и театрална актриса Гъртруд Лоурънс.

Ела Фицджералд, Били Холидей и Франк Синатра са вокалистите, чиито изпълнения превърнаха мелодията в евъргрийн.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички