Поднасят цветя пред паметника на Ronnie James Dio в Каварна


Поднасят цветя пред паметника на Ronnie James Dio в Каварна

4102

Остават броени дни до началото на Kavarna Rock 2012, който ще представи пред българската публика класици в рока и метъла като Dio Disciples, Glenn Hughes, Michael Schenker, Stryper, Dokken, Big Noize feat Sebastian Bach, Lizzy Borden, Rhapsody Оf Fire и Камелот (Kamelot), както и качествено българско участие на Axat, Б.Т.Р., Ренегат, Команда 5 и D2 feat. Дичо (Di4o).

Както MySound.bg вече извести, събитието ще се състои на стадион "Калиакра" между 13 и 15 юли.

Голяма част от групите на фестивала вече са в България, а днес хедлайнърът на първата вечер - Dio Disciples, ще поднесат цветя пред паметника на Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio) в Каварна по случай годишнината от рождението на рок великана.

Тази година усилията на организаторите на фестивала – Kavarna Rock и община Каварна - са насочени не само към качествената музикална селекция, но и към цялостното рок изживяване, добро настроение и максимално удобство на публиката.

Всички, които искат да се запознаят отблизо, да получат автограф и да се снимат с любимите си изпълнители на Kavarna Rock 2012, ще имат тази възможност на специални Meet & Greet –сесии, достъпни за всички присъстващи след записване по график, който ще бъде обявен на официалния сайт и фейсбук-страницата на фестивала, както и на място.

30-метровата сцена на Kavarna Rock ще бъде разтресена от 250 000 вата звук и най-мощната озвучителна апаратура в България (THC Audio Company), допълнена от пиротехника и осветление. Гаранция за качество ще бъде и сценичният мениджър на Kavarna Rock 2012 - Stefan Heinicke – легенда в концертния бизнес вече 2 десетилетия, работил и предпочитан от най-големите световни имена в поп и рок музиката.

Акцент в паралелната програма на Kavarna Rock 2012 е 3-дневното Bike Party със зрелищни демонстрации, игри, забавления и изненади както за притежателите на мотори, така и за цялата публика на фестивала.

Пропусквателният режим на стадиона тази година ще бъде оптимизиран и с високо ниво на сигурност. Специалният подарък от организаторите към феновете пък е безплатният къмпинг, който за първи път ще бъде в обособена, осветена и охранявана зона, оборудвана с душове, тоалетни и постоянно работещи барове. Паркинг базата на фестивала също ще бъде разширена и оптимизирана. Денонощно  в района на Kavarna Rock 2012 ще се предлагат студена бира, и топла, разнообразна, вкусна храна. Като цяло, развитието на Kavarna Rock категорично е в посока по-качествено, приятно и едновременно с това – вълнуващо, музикално изживяване, каквото трябва да бъде всеки музикален фестивал.

Още - на:

http://kavarna-rock.com
http://www.facebook.com/KavarnaRock

Билети – в мрежата на Eventim.bg:

http://www.eventim.bg/bg/bileti/kavarna-rock-2012-kaliakra-stadium-267906/event.html

Bike Party

Един истински рок фестивал не може без задължителния рев на мощни мотори и следите от гуми по горещия асфалт! Затова Kavarna Rock 2012 ще бъде домакин на 3-дневно Bike Party. На фестивала притежатели на мотори и билети за Kavarna Rock 2012 ще имат достъп до безплатен паркинг и къмпинг - обновени и оборудвани с всички удобства, сред които, разбира се, денонощен бар с тежка музика и ледена бира. Мото-съборът ще включва специализирани забавления за байкърите и зрелища за публиката на фестивала – организирани игри, демонстрации, конкурси, томболи и т.н.

Билети

Влизането на Kavarna Rock ще се осъществява през входа на стадиона и ще бъде така организирано, че няма да създава трудности и нежелано забавяне. Тази година ще има високо ниво на контрол и само хората, закупили билети с уникалния код на Eventim, ще получат специален печат, който им осигурява достъп до зоната на фестивала. Влизането ще може да се осъществява само при наличието на печат и билет. Билетите ще са налични в цялата мрежа на Eventim, както и на касите на фестивала до края на Kavarna Rock 2012.

Храна и напитки

Организаторите са се погрижили в стадиона и около него да има винаги студена бира, осигурена от Karlsberg, минерална вода Devin, както и разнообразна, топла и вкусна храна - 24 часа в денонощието от понеделник до понеделник.

Къмпинг

За първи път на Kavarna Rock ще има обособена къмпинг зона, непосредствено до стадиона, с осигурени денонощно: осветление, храна, напитки, тоалетни и душове. Ползването на къмпинга ще бъде напълно безплатно за всички притежатели на билети за Kavarna Rock 2012. Организаторите са осигурили всички необходими условия гостите на фестивала да се чувстват удобно, но предупреждават, че всички, които не спазват реда в къмпинга и застрашават сигурността и комфорта на посетителите, ще бъдат санкционирани.  

Паркинг

Общината се погрижила да улесни паркирането на посетителите на фестивала и Kavarna Rock 2012 ще ползва паркинг-базата на ДАП. Притежателите на мотори пък ще паркират до къмпинга и ще получат пропуск за специално обособената Bike-зона заедно със закупения си билет, с написан регистрационен номер на мотоциклета.

Звук и светлина

Тази година Kavarna Rock ще даде на феновете едно изключително преживяване и от гледна точка на звук и осветление. 30-метровата сцена на Kavarna Rock е специално конструирана за концерти на открито, за да осигури максимална стабилност и безопасност на екипа на фестивала и техническия му персонал. Stage Manager на фестивала пък е една от легендите в този бизнес – Stefan Heinicke, работил в дългогодишната си кариера с десетки изпълнители, като 30 Seconds To Mars, Bob Dylan, Bryan Adams, Eric Clapton, Rammstein, Peter Gabriel, Metallica, Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chilli Peppers), Scorpions , Slayer, Whitney Huston, Уайтснейк (Whitesnake) и др. Kavarna Rock 2012 ще бъде озвучена от 250 000 вата звук от най-мощната озвучителна апаратура в България, осигурена от THC Audio Company и допълнена от не по-малко впечатляващи пироефекти и осветление.

Meet & Greet с артистите на Kavarna Rock 2012

Всички фенове на фестивала ще могат да се запознаят, да получат автограф, да се снимат и да поговорят с любимите си групи! Графикът за срещите ще бъде обявен в сайта, на фейсбук-страницата на Kavarna Rock 2012, както и на място – в зоната на фестивала.

Разбира се, за най-запалените фенове ще има мърчъндайзинг и музика от всяка от бандите, както и специална дизайнерска серия рок аксесоари от Kavarna Rock.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички