Новият албум на Muse вдъхновен от дъбстепа


Новият албум на Muse вдъхновен от дъбстепа

3389

Английската рок група Muse е вдъхновена от дъбстеп звездата Skrillex в новия си албум "The 2nd Law".

В него музикантите отправят предизвикателство към електронния саунд и артистите от това направление.

Членовете на групата твърдят, че техният шести проект  е много различен. Първият сингъл от него - "Unsustainable", е написан след шоу на Skrillex, припомня Concatmusic.

Барабанистът Доминик Хауърд (Dominic Howard) споделя пред сп. NME: "Отидохме да видим Skrillex в Кемдън през октомври. Мамка му, той беше много тежък. Хареса ми". И добавя: "Беше като на метъл концерт, хората танцуваха в екстаз. Не бях виждал подобна реакция към електронна музика преди. Така събрахме вдъхновение и измислихме "Unsustainable".

"Музикалният ентусиазъм на феновете вече се е преместил от китарите върху лаптопа. Така че с тази песен искаме да видим дали можем да отправим предизвикателство към лаптопа", не крие фронтменът Мат Белами (Matt Bellamy)."Искахме да направим нещо дъбстеп, но с истински инструменти. Искахме да попитаме: "Могат ли рок бандите да се конкурират с това, което правят тези артисти?", допълва той.

Muse черпят вдъхновение и от глобални проблеми като финансовата криза. Те си прокарват път през нови пространства с парчета като "Supremacy" и "Survival" - официалната песен на Олимпиадата..

Мат обяснява: "Албумът е мой вътрешен конфликт в честването на силата, но и на въпроса: "По дяволите, а сега накъде?".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички