Най-после нов албум от Paramore


Най-после нов албум от Paramore

3817

Четвъртият студиен албум на номинираната за "Грами" (Grammy) банда Paramore (Парамор) излиза официално на 9 април.

Музикантите разкриха подробности около техния очакван с огромно нетърпение едноименен следващ проект. "Paramore", който ще бъде издаден в каталога на Fueled By Ramen, е първият изцяло нов материал от повече от 3 години и е последовател на техния сертифициран със злато от RIAA албум "brand new eyes" (2009).

Дискът е продуциран от номинирания за Grammy Justin Meldal-Johnson, известен с работата си с такива разнообразни артисти като Beck, Nine Inch Nails, Tegan Аnd Sara и M83. Първият сингъл от "Paramore" е озаглавен "Now".

Певицата Hayley Williams (Хейли Уилямс), басистът Jeremy Davis и китаристът Taylor York – разкриха новината първо чрез съобщение публикувано на официалния сайт на бандата www.paramore.net.  

"Цялото създаване на този албум беше преоткриване на нас самите като банда и като приятели”, пише групата. “Това беше процес, който ни даде свободата да изследваме нови артистични територии и да се освободим като музиканти, певци и като хора също! Наистина, почувствахме, че най-добрият начин да го озаглавим е като му дадем нашето име. Този албум сме ние".

Бандата ще подкрепи излизането на "Paramore" с турне в Югоизточна Азия и Австралия. Обиколката ще включва дати в Тайланд, Малайзия и Филипините, както и участие на австралийския годишен фестивал Soundwave.

Последовател на сертифицирания с платина втори албум на групата "RIOT!" (2007) е "brand new eyes", който официално затвърждава Paramore като една от най-популярните и значими съвременни банди.

Продуциран от носителя на награда Grammy Rob Cavallo (Green Day, Kid Rock, My Chemical Romance) и ко-продуциран от бандата, проектът влиза в класацията за албуми Billboard 200 под № 2, регистрирайки най-големите продажби в първа седмица в историята на Fueled By Ramen до днес.  Записът също така се доказа като международен феномен, влизайки в чартовете за албуми под № 1 в Ирландия, Австралия, Нова Зеландия и Обединеното кралство, както и под №2 в Мексико и №3 в Канада.

"brand new eyes" се радваше на възторжени отзиви и от страна на критиката, като Entertainment Weekly нарича "уверената" колекция "един рядък пънк албум, който не го е страх да се усмихне". Billboard заявява, че този диск бележи "пълноправното въвеждане на Paramore в елитната класа на рока". "Нещо повече от просто пънк-поп", заявява USA Today, а Spin обобщава всичко това най-добре, мигновено включвайки “brand new eyes” в своята селекция "30-те най-добри албума на 2009… до сега".

Подплатен със сензационните хит сингли “Ignorance”, “Brick By Boring Brick”  и “The Only Exception, “brand new eyes” беше избран за “Албум на годината” в анкетата Readers Poll ’09 на Alternative Press и застана на 2-ра позиция в собствената класация на списанието за най-добрите албуми на 2009. AP освен това обяви Williams за най-добър вокал на годината, а Spin посочи откриващото шоу от The PARAMORE Tour като един от 30-те най-големи концерти на 2009.

И с това признанията за бандата не свършват - Paramore бе обявена за любима рок банда за 2010 на People’s Choice Awards. "The Only Exception" получи номинация за Grammy за най-добро поп изпълнение на дуо или група с вокали, което се нарежда до предишната им номинация за престижните награди, тази за най-добър нов артист за 2008. В допълнение, хит сингълът на бандата "Decode” – включен в “Twilight—Original Motion Picture Soundtrack", бе номиниран за Grammy в категорията за най-добра песен, писана за филм, телевизия или друга визуална медия.

Албумът "Paramore" ще бъде на българския музикален пазар от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички