Пласидо Доминго и съпругата му Марта из София с три лимузини


Пласидо Доминго и съпругата му Марта из София с три лимузини

4130

Пласидо Доминго пристига със съпругата му Марта, две изключителни сопрано певици и диригента Жорди Бернасер за концерта в България.

Първата изява на Краля на операта у нас е в столичната "Арена Армеец" на 14 февруари, а залата е почти разпрорадена, информираха организаторите "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни".

Кралят на операта и неговият екип ще останат няколко дни в София, за да разгледат столицата ни, като за целта на тяхно разположение непрестанно ще бъдат три лимузини.

Както MySound.bg вече огласи, освен с концерта, знаменитият гост ще зарадва феновете си и със специална вечеря веднага след слизането му от сцената. В продажба вече са и VIP билетите, включващи пропуск за тази вечеря. Всеки, който е закупил билет от категорията 180 лв., може да си купи ваучер за достъп до специалната вечеря, която маестрото ще даде в зала "Арена Армеец".

От няколко седмици Пласидо Доминго разучава специален репертоар, посветен на българската публика. Великият тенор обещава ексклузивно да представи песен, която не е изпълнявал никога досега на нито един от своите концерти.  За да се подготви добре за събитието, маестрото е помолил гримьорната му да разполага с електрическо пиано. За максимален комфорт орагнизаторите ще обзаведат съблекалнята и с удобна мека мебел и много цветя. Цветя ще красят и сцената по време на самия концерт. За екипа на маестрото изискванията се свеждат единствено до безкофеиново и кофеиново кафе, различни видове чай, минерална вода, плата с различни видове шунка, бекон, сирена, риба, малки сандвичи, сладкиши и плодове. Едно от най-важните изисквания на мениджмънта на Пласидо е абсолютна забрана на тютюнопушенето в района на залата и гримьорните в деня на концерта.

Билети на цени от 70 лв. до 180 лв. и специални VIP пакети по 450 лв. - в мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет". Онлайн - на: www.eventim.bg

През 2012 ЮНЕСКО обявява Доминго за свой посланик на добра воля – признание за неговата "невероятна артистична кариера, неизмеримо голямата му подкрепа към младите музикални таланти, както и за отдадеността му към ценностите и идеалите на ЮНЕСКО". Тенорът нееднокократно е участвал в концерти и инициативи с благотворителна цел –  помагал е на жертвите след опустошителното земетресение в Мексико от 1985, наводненията, причинени от урагана Паулина, урагана Катрина и много, много други.

През 2011, освен своя 70-годишен юбилей, той отбелязва 50 години на сцената като оперен певец, а също и 40-годишнината от неговия дебют на сцената на "Ковънт Гардън". Въпреки тази забележителна кариера, легендарният изпълнител не показва признаци на умора. Графикът му за 2014 остава натоварен с много изяви на живо, една от които ще бъде пред софийска публика.

Пласидо Доминго продължава да е звездата на големите оперни сцени в целия свят. В края на сезона 2010-2011, след 15 години на поста Генерален директор на Националната опера във Вашингтон, той се оттегли от позицията, а в момента е Генерален директор на операта в Ел Ей.

Повече инфо - на:
www.facebook.com/becbg
www.becbg.com 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички