Джаз и живопис под един покрив в хотел Бъндерица в Банско


Джаз и живопис под един покрив в хотел Бъндерица в Банско

5812

За пореден път "Бъндерица” в Банско ще бъде домакин на седмица на изкуствата в града.

Хотелът отворя врати за арта в рамките на 11-о поредно издание на джаз фестива, който ще се състои между 8 и 13 август.

През последните години „Бъндерица” се превърна в сцена на изкуствата, където музиканти и ценители на джаза се срещат, където взаимността ражда неспирни  музикални импровизации в приятелска атмосфера и настроение.

За първи път за джаз празника обаче на мястото се организират и обедни джаз- барбекюта в компанията на популярните изпълнители Ангел Заберски- син (пиано) и Михаил Йосифов (тромпет).

В културната програма и тази година е отделено достойно място за изобразителните изкуства, съвместно със столичната галерия „Астри”. Ще бъде наредена живописна изложба на младата художничка Юлиана Сотирова.

В салоните на хотела тя ще изложи платна, рисувани в последните две години. Докато върви фестивалът, Юлиана ще рисува на място, по време на джем-сешъна. С нея ще е и известната художничка Жана Бехар, дъщеря  на големия ни художник Марко Бехар.

Юлиана Сотирова е родена в Свиленград през 1977. През 2004 се дипломира - специалност „Скулптура” при проф. Емил Попов в Националната художествена академия, а в момента учи живопис при проф. Десислава Минчева.

Има две самостоятелни изложби в Благоевград и в София, галерия „Астри”.
 

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички