Кайли Миноуг наднича през Прозорец в България


Кайли Миноуг наднича през Прозорец в България

5444

Книгата "Кайли – кралицата на света" вече е на книжния пазар в България.

Биография на Кайли Миноуг (Kylie Minogue), написана от Джули Аспинъл, е в каталога на издателство "Прозорец". Преводът е на Мария Михайлова.

Абсолютната шоузвезда, най-разкошното съседско момиче, поразителен секс символ и бляскава владетелка на денс поп музиката. Кайли Миноуг, която пя и за българските си фенове, наистина е кралица на преобразяването.

Първо става известна в края на осемдесетте години като Чарлийн в австралийския сапунен сериал "Съседи". Премества се в Англия и се превръща в поп сензация, като работи с продуцентите Сток, Айткен и Уотърмен.

Когато през деветдесетте години хитовете пресъхват, Кайли е изправена пред първото си предизвикателство. Трябва да се промени за ново поколение почитатели. Излиза от сянката на своите продуценти и смело си проправя път като независима изпълнителка. Но макар всички още да говорят за нея, трябва да приеме факта, че вече не е на върха.

И така, в началото на новия век Кайли отново се преобразява - като диско дива - и този път нейната кариера, която явно е в лек, но постоянен упадък, получава драматичен обрат. Песни като “Spinning Around” и “Can't Get You Out Of My Head” стават поп класика и дават достатъчно основания на публиката, която винаги е хранела топли чувства към австралийката, отново да се влюби в нея. Манията по Кайли се разпростира по целия свят и репутацията й е затвърдена - вече е суперзвезда от международна величина.

След мъчителна битка с рака на гърдата, миниатюрната дива се появява по-силна и по-привлекателна от всякога и прави вълнуващо завръщане със своето постоянно усъвършенствано турне “Showgirl”.

Сега, все още с трайно място в сърцата на публиката, Кайли Миноуг не прави грешна стъпка. И двадесет години след излизането на първия ѝ сингъл “Locomotion”, с над 40 милиона продадени диска и десетия издаден студиен албум - "Х", тя не показва признаци, че ще забави ход. Кралицата на попа определено остава - това е нейната история.


Ето какво пише за нея Джули Аспинъл:

За сметка на неудачите в любовния ѝ живот, в професионално отношение Кайли като че ли успява да попадне на истинския партньор. Изпява дует и снима клип с Ник Кейв. “Where The Wild Roses Grow” е написана от Ник специално за Кайли. “Това е песен за човек, който не може да овладее любовта си към едно момиче и я смята за толкова красива, че не може да устои да я убие.”

От лейбъла Deconstruction са доволни от промяната в имиджа на Кайли. “Тя постоянно се преобразява и това е просто поредният етап”, казва говорител на компанията. „Търси по-тежко звучене и работата ѝ с Ник Кейв е солидна крачка в тази посока.”

Кайли е напълно запленена от Ник, чийто звезден блясък я поразява както никой друг. “Преди да имам възможност да работя с Ник Кейв, нямах представа що за човек е”, спомня си тя. „Той се свърза с мен с предложение да запишем дует за албума му “Murder Ballads”. Призна, че още преди шест години е искал да работим заедно, но е изчаквал. Това му е стил – способен е да чака дълго, докато дойде подходящият момент.”

Очевидно Кайли е невероятно поласкана от вниманието на звезда от ранга на Ник Кейв.

Снимките на видеоклипа се оказват не дотам приятно преживяване, особено що се отнася до „колегите” ѝ на снимачната площадка. “Споменаха, че ще има змия, но аз не се замислих особено по въпроса”, казва тя. “Бяхме снимали няколко кадъра, аз седях на един стол, после видях как режисьорът и асистентът му си говорят, но имаше нещо доста подозрително. После дресьорът на животни дойде при тях, донесоха змията и си помислих: добре, време е да го направя. Никога не бях пипала, докосвала, държала змия до тогава, затова сигурно съм изглеждала типично за човек, комуто предстои първи допир до змия...” Освен змията, в клипа има и стоножка, и зайче.

Следващият успешен дует на Кайли е с краля на кича сър Елтън Джон. Двамата изпяват “Sisters” в “Роял Албърт Хол”. Кайли излиза на сцената в оскъдни дрешки с много пискюли, а Елтън е натъкмен в черна вечерна рокля, с дълги черни сатенени ръкавици и руса перука. Изпълнението им е посрещнато въодушевено.

„Толкова добре се получи”, споделя по-късно Елтън Джон. „Кайли не само беше репетирала усилено и познаваше партитурата прекрасно, но и с нея беше много забавно, истинска мечта да пеем заедно. А аз винаги съм бил голям неин почитател и страшно се впечатлих! Тя е просто божествена - надарена с много таланти.”

Сър Елтън не е единственият, който мисли така. По онова време Кайли излиза с френския фотограф Стефан Седнауи, с когото е обикаляла из Америка след снимките на “Биокупол”. Влюбва се в него, след като я вдигнал и задържал над главата си на едно парти. Стефан е на 34, а Кайли на 29.

Фотографът ще стане втората ѝ голяма любов (или третата, ако броим Джейсън Донован): “Седяхме в една кола три седмици и наистина се привързахме един към друг”, казва въодушевената Кайли. „Влюбени сме.”

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички