Мецофорте отново в БГ


Мецофорте отново в БГ

8552

Мецофорте (Mezzoforte) ще имат възможността отново да зарадват своите фенове на българска сцена.

Групата от Рейкявик ще се качи за първи път на сцената В "София Лайв Клуб", за да покаже какво може на 25 и 26 ноември. Почти три десетилетия са изминали от създаването на Мецофорте. Днес те са една от най-успешните европейски фънк-фюжън формации.

Вдъхновени от музиката на Кийт Джарет, Джордж Дюк и Уедър Рипорт, четирима младежи от Рейкявик правят през 80-те истинска революция в музикалната индустрия. Големият им пробив е през 1983 година,  когато разбиват класациите във Великобритания с големия си хит "Garden Party".

Имената на исландските герои са известни на всички: Ейтор Гунарсон (клавишни), Фридрик Карлсон (китара), Йохан Асмундсон (бас) и Гули Брием (барабани). През годините те са изнасяли концерти в повече от 30 страни по света, издали са 11 албума, но не спират да се развиват и да ни поднасят великолепна музика. Желанието да преоткриват себе си води творците само напред към нови, глобални и неизживени приключения.

Цената на билетите е 45 лева (без места) и могат да бъдат купени както оnline от сайта на клуба (www.sofialiveclub.com), така и на място.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички