Силует оформят втория си албум


Силует оформят втория си албум

7967

Скоро след издаването на дебюта си - "Пътят", група Силует се е заела с реализацията на своя следващ проект.

"Имаме готови 5-6 песни, но не си даваме краен срок, в който да излезе албумът. Бихме искали всичко по него да е изпипано", казва Марияна Добрева, но не крие надеждата това да се случи до "късната есен".

"Понеже сме състав с послания, се налага да ги облечем в музикална форма максимално убедително", допълва я Богдан Димитров.

Силует са номинирани за наградите на "БГ радио" в 5 категории - за песен ("Както крещиш"), текст ("Както крещиш"), албум ("Пътят"), група и видеоклип ("Както крещиш").

Петчленният бенд - три дами и двама мъже ("за цвят" - Богдан), ще се изяви в клуб "Bizarre Music", Бургас, на 20 март, и в столичния рок-бар "Фенс" на 27 март.

В звученето на Силует се открояват блус женски вокали, електрическа цигулка, китара с винтидж звук и барабанист с тежък груув. Бандата е една от най-дейните (и атрактивните!) в концертната дейност у нас. От създаването си през 1999-а групата често се изявява в чужбина. Силует се завърнаха на българската клубна сцена 2008, като бяха сред 8-е финалисти на конкурса "Jack Daniel’s - Battle Of The Bands". Малко след това пуснаха и своя първи авторски албум.

Формацията е в състав: Марияна Добрева (вокал, акуктична китара и клавишни); Мария Дюлгерова (бас китара и вокал) - често сравнявана със Сузи Куатро като начин на свирене и сценично поведение; Мартин Профиров (барабани и звук); Богдан Димитров (електрическа китара) и Михаела Ненова (цигулка, перкусии, клавишни).

По време на изявите си досега Силует са делили сцена с имена като Фън Лавин Криминалс (Fun Lovin’ Criminals ) (на "Spirit Of Burgas" 2009), Джо Лин Търнър (Joe Lynn Turner), Юрая Хийп (Uriah Heep), Ди-Фаз (DePhazz).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички