Гого от Тоника със страшно заболяване


Гого от Тоника със страшно заболяване

4234

Георги Найденов - Гого, певец от Тоника, страда от рядка и страшна болест.

Това призна самият изпълнител в отворено писмо, призовавайки за помощ.

"Моля помогнете!

Уважаеми приятели,

Ще ви спестя всякакви предисловия и обяснения и ще го кажа направо: Боледувам от рядка и за съжаление нелечима болест с неизяснен произход и фатален край.

След като за една година опитах всички възможности у нас, единствената вероятна алтернатива остана присаждане на стволови клетки. Засега съгласие за тази интервенция съм получил само от Москва на цена 50 хил. лв. Тази сума не е по възможностите на моето семейство и затова ви моля за помощ.

Ако нямате възможност, изпратете това писмо по факс или до тези, които смятате, че могат да помогнат. Надявам се разбирате, че съм прибягнал до тази крайна за мен мярка, защото всеки ден е от значение.

Банковата сметка е

BG73 UNCR 7630 1059 6950 20, а телефонът - 0889 38 00 30

Благодаря ви и нека Бог ви благослови!"

Гого

Той научил страшната диагноза преди месец. Тя е ЛАС - латерална миотрофична склероза, която се среща при 3 на 100 хил. души. "Не я пожелавам на най-големия си враг", заявява съпругата му - Ева, пред "24 часа".

За труднолечимата и рядка болест потвърдили дузина български професори. Според тях образуването на ЛАС още било необяснимо на медицината.

Преведено на разбираем език, става въпрос за объркване на имунната система, която в началото засяга двигателния апарат.

В момента български поп и рок изпълнители обмислят концерт, средствата от който да отидат за лечението на техния колега - ще му бъдат присадени стволови клетки. Необходими са 50 000 лв., които трябва да се съберат възможно най-скоро.

Междувременно кметът на Бургас - Димитър Николов, внесе докладна записка с предложение за отделяне на 25 000 лв. от общинския бюджет, с които да се подпомогне лечението на Гого. Предложението ще бъде гласувано в местния парламент при следващото му заседание.

„Всички го обичат. Затова е по-известен с галеното име Гого. Той е бургаска гордост и любимец на цяла България. Цял живот се е раздавал - на публиката, на приятелите си. Сега е време ние да му върнем жеста, да му дадем шанс за живот”, заяви Николов.

Той прикани всички хора с добри сърца да подкрепят Георги Найденов в борбата му с болестта и да помогнат за бързото събиране на необходимата за лечението сума.

Гого отпразнува 60-годишен юбилей с грандиозен концерт в центъра на Бургас през изминалата година.

Тоника пък пуснаха на музикалния пазар своя пореден албум - "Бургаски вечери " (На снимката - формацията, фотографирана за обложката на диска).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички