Джон Лорд и Те със симфоничен оркестър на Мюзик Джем 2010


Джон Лорд и Те със симфоничен оркестър на Мюзик Джем 2010

6869

Кийбордистът на легендарните Дийп Пърпъл (Deep Purple) - Джон Лорд (Jon Lord), и неговият бенд, съвместно със симфоничен оркестър и родната група Те ще изнесат общ концерт в зала 1 на НДК на 30 октомври.

Джон Лорд e първият хедлайнер, потвърдил участието си на XV-о поредно издание на фестивала "Мюзик Джем" 2010.

Билетите за концерта на цени от 30 до 80 лева могат да бъдат закупени от Билетен център, НДК, на касите на "Тикетпро" - България, и неговите партньори и онлайн -  WWW.TICKETPRO.BG от 26 април, понеделник.

Допълнително ще уведомим за другите участници във фестивала "Мюзик Джем" 2010, както и за съпорт групите от българска страна, съобщиха организаторите от "София Мюзик Ентърпрайсис".

След невероятния успех на концерта на Джон Лорд в Пловдив миналата година феновете на рока и класическата музика ще имат възможност за втори път на живо да се насладят на изключителното творчество на легендарния музикант и вечните хитове на Дийп Пърпъл.  

Наред с  дългогодишната си кариера в култовата група, Джон Дъглас Лорд е познат и със своята самостоятелна работа и революционния си стил в съчетаването на рок и класическа музика. Освен в Пърпъл, той участва и във формации като Уайтснейк, Пейс, Аштън & ЛордАртуудс, Флауър Пот Мен.  

След като напуска Дийп Пърпъл, пианистът започва да се занимава основно с класическа музика и прави самостоятелни композиции, които представя с Лондонската филхармония. Макар че клавирният маестро е съавтор и композитор на най-добрите песни на Дийп Пърпъл, насочени главно към хард звученето, интересът му към класическата и камерна музика проличава още в зората на 70-е. Първото доказателство за това е композицията „Deep Purple Concerto For Group and Orchestra“, изпълнена по време на забележителен концерт на групата в "Ройъл Албърт Хол" през 1969 съвместно с Кралския филхармоничен оркестър.

През своята забележителна кариера Лорд издава над 50 албума, 20 от които са заедно с Дийп Пърпъл, 8 - с Уайтснейк, както и 10 солови диска. Той участва в редица странични проекти и записва с големи музиканти като Джордж Харисън, Дейвид Гилмор, Пол Уелър, Робърт Плант и много други.

Преди по-малко от месец виртуозният музикант зарадва многобройните си почитатели с нов албум. Проникновеното заглавие „To Notice Such Things” е създадено в памет на неговия близък приятел сър Джон Мортимър и включва 6 уникални по рода си сюити за пиано и оркестър. Виртуозът обикаля Европа, за да изпълни на живо новите пиеси. На 25 април Лорд ще изгрее на сцената като специален гост на "Шипли Артс Фестивал" в Хоршам, Англия. През май на живо ще го видят и чуят в Имст (Австрия), Трондхайм (Норвегия) и Киев (Украйна), а през юни - в Люксембург и Ливърпул.

Очаква се вторият концерт на легендарния музикант у нас да бъде уникално преживяване както за почитателите на неговото творчество, така и за всички ценители на непреходната стойностна музика изобщо.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички