Най-новата супербанда у нас е БГ Старс Бенд


Най-новата супербанда у нас е БГ Старс Бенд

8270

Ивайло Крайчовски свика ол стар бенд от родни музиканти като на шега.

Формацията се нарича БГ Старс Бенд и дебютът й предстои в столичния клуб "Суингин хол" след 20.30 часа тази неделя. Тогава ще бъдат направени снимки на сета, които ще бъдат пуснати в Интернет.

Крайчовски, някогашен басист на ФСБ и 'член на Тарантино (днес 6а-6а),се пошегувал с Пепи Попов да се съберат в проект, който прави класически парчета от наследството на българската музика.

"Аз му подадох, а той захапа", обясни басистът за MySound.bg по повод някогашния музикант от група Атлас, който написа мегахита на бандата - "Кукла". Кийбордистът е син на Развигор Попов. Първият поканен за гост вокалист е Тони Чембъра, фронт на Монолит.

"Ама на втората репетиция взе, че му хареса и каза: "оставам постоянен, а не асоцииран член", допълни Крайчовски.
 
В момента съществува формация, наречена Екс-Атлас, даваща контра на Пепи Писарски и Ко., които спечелиха конкурса "Златна пролет ". Алтернативният формат е продуциран от Бойко Трифонов - вокал и китара в Атлас до 1990.

"Пердашим кавъри на златни български парчета - ама най-хубавите, само че в полето на истинския рок, изпълнен на живо. Аранжиментите в пиано-баровете и програминг ритмусът там окезапиха шедьоврите, а ние се събрахме да ги възродим ", допълни Ивайло, като подчерта, че формацията е отворена за гостуване и идеи.

В плейлистата на супергрупата са вечни парчета на Щурците, Диана експрес, ФСБ, Контрол, Монолит, Георги Минчев, Подуене Блус бенд, Сигнал, Стакато - дуета на Развигор Попов и Мими Иванова, Тангра, Импулс и други.

"28 хита сме заредили в репертоара досега", призна Крайчовски.

Дори недебютирал още, проектът има покани за изява по клубовете в Пловдив, Банско, Търново и Габрово.

Преди това обаче бандата удря в столичния рок-бар "Фенс" навръх 24 май.

"Българска класика - за родни фенове, при това поднесена с много отношение и към езика, и към музиката", поясни Ивайло.

"Участието на Тони Чембъра в БГ Старс Бенд не означава, че е напуснал Монолит - обратно, те са готови с нов проект, а и самият той доработва следващия си индивидуален диск", каза Крайчовски.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички