Анджелик Киджо в България. Гласът като пустинна буря


Анджелик Киджо в България. Гласът като пустинна буря

5848

Анджелик Киджо (Angelique Kidjo) ще пее в България като част от фестивала "Meet The World" 2010.

Носителката на "Грами" ("Grammy") събира родните фенове в зала 1 на НДК на 21 октомври. Тя неслучайно бе сред суперзвездите, които дадоха началото на Световното първенство по футбол тази година.

Сп. „Тайм” нарича вокалистката първата дама на Африка. След покойната Мириам Макеба, разбира се. Анджелик притежава огромно очарование, харизма и артистичен заряд. Силната й ритмика е взаимствана от традициите на нейната родина – Бенин. Притежава страхотна гласова бленда, в която с еднаква магия рефлектират афро-бийт, фънк, соул и неосоул, джаз, ритъм-ен-блус, етно мотиви (самба, салса, рубма, макоса).

За своята 20-годишна кариера Анжелик Киджо има записани десет студийни албума. Дискът “Djin Djin" - с участието на  Алиша Кийс (Alicia Keys), Джош Гробан (Josh Groban), Питър Гейбриъл (Peter Gabriel), Карлос Сантана (Carlos Santana), Джос Стоун (Joss Stone) и Зиги Марли (Ziggy Marley), й донесе "Грами" през 2008.

Най-новият албум на певицата - “Oyo”, излезе през януари 2010. Музикалната палитра на проекта отново е много пъстра - от соул, ар-ен-би и джаз до традиционните бенински напеви. В него са влезли и няколко кавърверсии американски класици: “Move On Up” на Къртис Мейфийлд, “Samba Pa Ti” на Карлос Сантана, “Cold Sweat” от репертоара на Джеймс Браун и “I Got Dreams Тo Remember” на Отис Рединг. На Киджо партнират Джон Леджънд, Рей Харгроув и Боно от U2.

„Всички изпъленения стават и за ума, и за сърцето, и за телата”, обяснява певицата, с което въвежда какво да очакват българските й фенове.

Да се слуша Анджелик на запис е прекрасно, но изпълненията на живо са онова, което позволява на таланта й да се разгърне максимално: на сцената тя сякаш "връхлита" с безгранична енергия и става част от собствената си музика с вокална стихия и ентусиазъм, пристъпвайки в ритъма на огнения си африкански танц.

От 2002 певицата е сред най-активните и обичани посланици на добра воля на УНИЦЕФ. Тя безрезервно подкрепя всички кампании и мисии на организацията и пътува с нейните идеи по света.

Визитата на Анжелик Киджо е със съдействието на Френския културен институт по покана на "БГ Саунд Стейдж".

Билети се продават в системата на www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, мрежите на "Германос", магазини "Пикадили", "Ориндж" и на касата на НДК.

Може да чуете Киджо тук:

С Боно и Джон Леджънд:

http://www.youtube.com/watch?v=wtEkbYhtW3Q

С Джос Стоун:

http://www.youtube.com/watch?v=rPe7uZ8RQM4

С Рей Харгроув:

http://www.youtube.com/watch?v=tQJWL2NVHgo

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички