Китаро и Марко Поло редят заедно Картини от една изложба


Китаро и Марко Поло редят заедно Картини от една изложба

5154

Албумът “Impressions Оf Тhe West Lake” или „Впечатления от Западното езеро” на Китаро (Kitaro), в който участват оркестър с диригент Реджи Милър и певицата Джейн Джан, ще бъде представен в предаването „Картини от еднаизложба” по програма „Хоризонт ” на БНР довечера, събота, 19 юни, след новините в 21 часа.

Когато през ХІІІ век пътешественикът Марко Поло достига град Ханджоу в Югоизточен Китай, остава очарован и пише: „Това е най-великолепният и разкошен град в света”. Местните жители наричат Ханджоу „рая в поднебесната” и в наши дни градът продължава да е обект на туристически посещения от цял свят.

През 2006 Джан Имоу, познат от 15-е си филма, сред които „Герой” и „Проклятието на златното цвете”, а също така и с режисурата на откриването на олимпийските игри в Пекин през 2008, пристъпва към ново предизвикателство.

Замисля спектакъл с музика, танц, светлинни и водни ефекти, част от поредица сходни представления на открито в Китай (всъщност то е третото), предназначени да популяризират природните красоти. В случая със Западното езеро става дума за вплитане на културни, исторически и природни елементи в цялостен продукт, обединен от музиката на японския музикант Китаро.

Западното езеро в Ханджоу е световна забележителност и има съществено място в китайската култура. То е обект на интерпретация от музиканти, художници и артисти, намерили тук вдъхновение през вековете. Водата е заобиколена от трите си страни с планини, а често сменящите се климатични условия дават възможност естественият декор да е всеки път различен.

При подготовката на спектакъла за Западното езеро Джан Имоу успява след година търсения да се справи с труден технически проблем – актьорите играят малко под нивото на повърхността на езерото, а сцената се скрива през останалата част от денонощието на 75 см. под водата.

Сюжетът на тази съвременна опера разказва истории, някои от които под формата на сказания и легенди, случили се в Ханджоу, обединени от историята за Жената- бяла змия, както и за Любовниците-пеперуди и отшелника Лин Фу. Легендата за бялата змия се появява по време на южната династията Сон (1127-1279 сл. Хр.) и в нея се разказва за зъл дух в бяла змия, известна и като Бялата госпожа, която мечтае да стане богиня, приема човешки облик и влиза в човешкия свят. На счупения мост на Западното езеро тя среща студента Сю Сиен, който й е спасил живота в предишното си битие (но няма спомен за това), двамата си влюбват, женят се, но…

Представлението се състои от 5 действия: "Запознанство", "Влюбване", "Раздяла", "Спомени" и "Впечатления", обяви водещият Сергей Шишов.

Още - на:

http://www.kartiniotednaizlojba.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички