Николо Коцев набляга на солфежа с цигулка преди концертите у нас


Николо Коцев набляга на солфежа с цигулка преди концертите у нас

5502

"Цигулката е трудна работа, затова и предпочитах китарата до сега. Възнамерявам обаче да я използвам на концертите в България и репетирам здраво", сподели Николо Коцев пред водещия Тома Спространов в предаването "Пулсиращи ноти" на програма "Хоризонт" по БНР снощи.

Два часа ще продължат концертите на Брейзън Абът (Brazen Abbot) у нас, стана ясно още от разговора на водещия с рокаджията. Както MySound.bg вече огласи, шоутата на бандата са в Пловдив, Варна и София през септември. "Щастлив съм да се съберем отново на сцената тук. Много се надявам, че репертоарът, който сме приготвили - авторски парчета и кавъри, ще се хареса на феновете. Ние за тях свирим, въпреки че версиите на Дийп Пърпъл (Deep Purple) ще бъдат по някакъв начин и за нас, музикантите - тъй като сме израснали с тях, а бандата е основоположна за целия днешен рок", каза още виртуозът на струната.

Той вече е на родна почва покрай организирането на запис на симфонична музика в БНР. "Акустиката е чудесна", похвали залите на радиото музикантът.

Концертите на Брейзън Абът ще бъдат своеобразен джем сешън, по неговите думи. Той обяви, че желанието му е да свири по-свободно и спонтанно напоследък.

Парчето "Beggar's Lane" ще открива изявите. "То е величествено, много подхожда за начало. Световната критика го определи като изпълнение, съдържащо старата, истинска романтика на хеви рока", обоснова избора си Коцев. Текстът на композицията е за обезверен артист, чакащ в гримьорната да се появи пред публика за своите две минути слава.

Сред акцентите в плейлиста ще са парчетата "Line Of Fire" и "One Life To Live". Още - "Mr. Earthman" (записано съвместно с Йорн Ланде). То бе посочено от melodicrock@com за третото по важност в областта на прогресив рока за последните години.   

Българите ще чуят още и "The Road To Hell", композирано в съавторство с Джо Лин Търнър (Joe Lynn Turner) ("Отдавна - преди 12-13 години, ама хубаво се получи", не скри Николо). Брейзън Абът са на сцената от края на 1998.

Концертите ще бъдат записвани и ако материалът е добър, ще намери място в DVD на бандата.

Тя пристига в състав: Николо Коцев (китари, бекинг вокал), Джо Лин Търнър (соло гърло, акутична струна), Уейн Бенкс (бас), Дейв Найт (ударни) и пианистът и кийбордист Нелко Коларов (на снимката между Коцев и Търнър (най-вляво).   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички