Обявиха главните герои в конкурса DJ Фюжън Рали


Обявиха главните герои в конкурса DJ Фюжън Рали

2704

Полуфиналистите в поредното издание на DJ Фюжън Рали (DJ Fusion  Rally) бяха обявени на специална пресконференция вчера.

Това са: Brokerz, Gosh, Christian Craken, RooSee a.k.a Balkaniac Groover, krivak, Vector и Charoday. Автоматично класирани финалисти, събрали най-много гласове от публиката на страницата на Фюжън Ембъси (Fusion Embassy) във Facebook, са SoundForia (145 гласа), Masm aka BrutalDubber (87 гласа) и Brokoli (76 гласа).

Както MySound.bg вече информира, всички селектирани участници ще бъдат разпределени между двата полуфинала, а журито ще избере по двама от всяко парти, които се класират за големия финал на Фюжън DJ Рали в Sofia Live Club на 7 октомври.

Първият полуфинал ще се проведе на 25 септември в Пловдив по време на Нощта на музеите и галериите на сцената на Living Museum в Тютюневия склад от 16.30 ч., като целият екип на Фюжън Ембъси, диджеите, журито и представителите на медиите ще отидат до там с първия по рода си парти бус, снабден с 20 луксозни места, диджейски пулт, дансинг и плазмен екран.

Вторият полуфинал ще се състои в Лятното кино пред НДК в София от 16.30 часа на 26 септември.

И двете събития ще са със свободен вход, а за настроението, освен музиката, ще се грижи специалният фюжън бар, който ще осигури висок градус на удоволствието за публиката с фюжън коктейли, мискирани със съдействието на ром Pampero.   

Веднага след приключването на този етап от състезанието, ще се състои и афтърпартито на полуфиналите със заглавие Ethnodubs в клуб Pork Pie (Борисова градина) със специалното участие на група Оратница, дъбстеп проекта на DJ Куух (DJ Cooh) -  Balkansky и EXo (H.M.S.U.)

В журито на конкурса са диджей/продуцент, етномузиколог, музикант, музикален журналист, Фюжън Ембъси (1 глас) и вот на публиката.

Членовете:

Иван Шопов. Познат още като Balkansky, Drum Kid, Underhill и други, DJ Куух е сред най-успешните български диджеи и продуценти в света, с проекти в множество стилове, като дръм-ен-бейс, дъбстеп, дъб, техно, трип-хоп, експериментален дъб и други. Работил е с повечето от най-големите дръм-ен-бейс лейбъли и артисти, а тази година албумът с негови ремикси "Quadrotopia" (Remixed) на Блуба Лу (Bluba Lu) е българската номинация за Grammy за най-добър електронен албум. Високо ценен е и за работата си по албума „Кукер“ с Теодосий Спасов – революционен проект, съчетаващ дъбстеп с български фолклор.

Веселка Тончева – старши научен сътрудник, доктор етномузиколог в БАН. Изследва традиционните форми на българския и балкански фолклор, както и съвременните трансформации на българската вокална и инструментална традиционна музика.

Симеон Василев – музикален журналист и главен редактор на българското издание на световноизвестното списание за електронна музика DJ Mag.

Илияна Найденова - изпълнител и вокален педагог, тя е трето поколение народна певица от Шоплука. Още докато е в музикалното училище в Широка лъка започва концертната си дейност. Участвала е в реализацията на различни музикални проекти с редица формации, като Фолк-Арт, Чинари и Национален ансамбъл за народни песни и танци Филип Кутев. Концертирала е в над 30 държави в Европа, Азия и Америка. В настоящия момент е солист на формация Аква-Делия и БНР, вокален педагог и диригент на формация Кипри.

Фюжън Ембъси. Организацията, създадена преди повече от година активно работи по проекти, които чрез търсенето на различните лица на уърлд музиката намират пресечната точка между традиционния и модерния звук. След серия уъркшопи с български народни музиканти и белгийски диджеи, през пролетта на 2010 бе създадена формацията Фюжън Оркестра (Fusion Orchestra) като част от проекта на Фюжън Ембъси за популяризиране на фюжън музиката. Трите събития по промоутирането му включваха представяне на Фюжън Оркестра, конкурса Sofia Fusion Rally (подобен на DJ Фюжън Рали формат, но с групи), спечелен от група Оратница, и кулминацията под надслов Electrofusion=MusiC². Тя събра на една сцена двете формации, белгийски и български диджеи и бийтбоксър, както и мултимедийно шоу и изложба от артистични инсталации. Събитието бе запомнено от стотиците посетители като едно от най-иновативните и интересни партита на пролетта. От няколко месеца Фюжън Ембъси вече има и лейбъл, който продуцира и промоутира групи и диджеи, които тепърва ще бъдат представени на любителите на качествена музика.

Участниците (заедно на снимката) в 1 л., ед. ч.

Charoday, София
 
"От скоро правя собствени парчета в стиловете дръм-ен-бейс, дъб, дъбстеп и други, като експериментирам постоянно. Амбицията ми е да развием българската сцена с качествена българска музика."

Krivak, София

“Първата касетка с музика, която получих, беше "Led Zeppelin ІІ", препоръчана група от баща ми. От там последваха всякакви групи от Flower Power Generation периода, като Cream, Free, Rolling Stones и така натътък. Впоследствие започнах да слушам джаз, блус, боса-нова, рап, фънк и всички парчета, които ме привличаха с нещо, независимо дали беше вокалът или инструменталът. Първият ми досег с електронна музика, както на повечето мои съвременници, беше касетка на Prodigy. Няколко години по-късно се спрях на дръм-ен-бейс. Първоначално бях запленен от самото му звучене и колекционирах различни парчета. След това започнах да се занимавам с миксиране. В един момент желанието за собствена продукция надделя и започнах да се занимавам с продуциране. Вече 3-4 години работя върху моя собствен звук, като продължавам и да пускам като диджей по дръм-ен-бейс парти под псевдонима Nasty D от Chronic Vibez Crew. В последната година започнах да се занимавам с електронна музика с фолклорни елементи под псевдонима Krivak, като се старая да покажа друга гледна точка на българската музика - силата на гласа и природата ни, примесена с дебел и плътен бас и мощни барабани".

Christian Craken, Свищов

"Жанрът ми е прогресив, минимъл техно и техно. Всичко останало, което звучи, трябва да го откриете!"

Gosh, София

“Моята музика просто си върви сама".

BROKERZ, София

“Пускам музика в собственото си онлайн радио и музикален блог http://www.basstards.org/. Шоуто ми се казва Basstards Live With Brokerz и на него пускам всеки понеделник от 22.00 часа. Обичам да наричам музиката си полу-брейкбийт, полу-дъбстеп и... половин електро. Влияят ми хората, за които свиря. Пускам предимно на винил и съм направил множество обработки и ремикси на българси фолклорни песни, което прави сетовете ми много по-интересни. Амбицията ми е с моята музика и моята пропаганда да направя качествената музика, без значение от вида й, по-интересна за хората от пиенето, наркотиците и боя.

Masm (aka Brutal Dubber), Казанлък

"Моята музика съчетава различни елементи, основните, сред които са: дъбстеп, дръм-ен-бейс, джъмп ъп и хип-хоп".

Soundforia, Пловдив

“Стилът ми е съчетание между Asian underground, дръм-ен-бейс, дъбстеп, Spiritual Bass, експериментъл...”

RooSee (a.k.a Balkaniac Groover), София

"Влияние ми оказва всичко, което чуя и видя. Музицирам и танцувам, споделям с приятелите си без думи, а и със думи понякога. Работя с изявени музикални гении и семплирам техни произведения, защото така се свързвам с тяхното виждане и енергия. Експериментирам без граници. Обичам колаборации, иновации, промени, ново! Все по-често произвеждам с лекота и за моя радост това се усеща. Българските ритми са в кръвта ми още от преди да се родя. Чувам ги, смесвам ги, размесвам ги, разчупвам ги, правя ги на брейк, рап, хаус, техно, дъб, бор, секвоя, ела, иди, яла си :) Предизвикайте ме и аз ще ви предизвикам също! "

Vector, София

“Върху музиката ми са повлияли Marco Bailey, Marco Carola, Ben Sims, Valentino Kanzyani, Gaetano Parisio, Umek, Adam Bayer, Redhead, Hardcell , Devilfish ... Стиловете, в които пускам, са техно, трайбъл техно, трабъл, тек-хаус, минимъл техно”.

Brokoli, София

"Занимавам се с музика вече 7-8 години, но мога да кажа, че стана сериозно преди около 5, когато започнах да свиря често в различни клубове. Баща ми ми помогна в изграждането на вкуса ми, като надуваше до дупка уредбата в къщи с любимите си банди – FloydZepellin, The Who... Обичам сложна и мелодична музика – освен електронна, и акустична. Истината е в джаза. Също имам природно усещане за тълпата пред мен и винаги общувам с нея много, колкото и да е трудно понякога...".

DJ Фюжън Рали е първото състезание, което предизвиква българските диджеи да смесват традиционна българска музика с модерен звук. В продължение на месец за конкурса бяха подадени десетки сетове във всички стилове – от дръм-ен-бейс, през хаус, техно, брейкбийт, хип-хоп, дъбстеп, диско и други. Участниците, които ще се състезават на двата полуфинала, ще покажат уменията си с ремикси на автентичен и обработен български фолклор=

Ще им бъдат предоставени акапелни песни, записани специално за случая от формация Кипри.



 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички