Ню джаз с Клуб дез Белугас за деветия рожден ден на Джаз FM


Ню джаз с Клуб дез Белугас за деветия рожден ден на Джаз FM

1275

Джаз FM радио представя за първи път в България една от най-добрите европейски джаз формации - Клуб дез Белугас (Club des Belugas).

Музикантите ще свирят в зала 1 на НДК от 19.30 ч. на 16 септември. Гостите ще представят своите изпълнения и миксове на живо специално за деветия рожден ден на медията. Начело на проекта е вокалистката Бренда Бойкин с разтърсващо чувствен, дълбок и вълнуващ глас. Ще й партнира блендата на Аня Лука, скроена доста по-поп изпълнителка с немско-шведска кръв. В основата на бандата обаче е диджеят и продуцент Мартин Максимилиън.

Неповторими в модерната си авторска музика и в новаторските аранжименти на джаз стандарти, с вихрена брас секция (на снимката)  Клуб дез Белугас са водеща европейска група в ню джаз и лаундж музиката. Съвременното им европейско звучене е наситено с бразилски ритми и американски черен соул от 50-е, 60-е и 70-е години на миналия век.

"Марти бил на почивка в Южна Франция, където видял детска площадка, на която родителите оставяли малките да играят през деня - нещо като детска градина. Нейното име било "Клуб дез Белугас". Наименованието на мястото пък идвало от два дървени делфина, с които малчуганите се забавлявали на плажа", обясни китаристът Кьолер в интервю пред Радослава Топалова, водеща на популярното предаване "Време за живот" по програма "Хоризонт" на БНР.

"Сетът ни ще тръгне от ар-ен-би и фънк, минавайки през соул и джаз, да за завърши с чил аут", поясни музикантът в ефир снощи.  

Първия си албум - „Caviar at 3 a.m.", съставът издава през 2002. Година по-късно излиза "Minority Tunes", а хитовете от него - "hiphip chinchin" и "Gadda Rio", достигат до първото място в класацията на Германия. През 2006 музикантите са удостоени с честта да станат единствените в света, на които е позволено да ремиксират песен на Дийн Мартин през 2006. Така се появява темпераментната и пламенна нова версия на "Mambo Italiano". Хитове на германската група са лицензирани за над 220 компилации, сред тях – и най-новата на прочутия френски диджей Стефан Помпуняк. Със създадена от Клуб дез Белугас музика са озвучавани реклами на марки на някои от най-влиятелните амтомобилни, алкохолни и телекомуникационни концерни, сред които: "Мерцедес-Бенц", BMW, "Лексус", "Форд Мондео", "Смарт", "КИА", "Кампари", "Мартини", "Юнилевър", "Бърлингтън", "Телеком Германия", "Телеком Южна Корея", "Стренес", дори и германския национален отбор по футбол. Изпълнение на бенда е избрано за финалния танц в изключително популярното американско телевизионно шоу So You Think You Can Dance. Тяхна музика е звучала в подобни шоу програми в десетки държави.

До момента Клуб дез Белугас имат издадени пет албума, последният от които - "Zoo Zizaro", е записан през 2009. За концерта си в България формацията идва след участия във фестивали в Амстердам, Ротердам, Истанбул, Братислава, Есен и Балатон.

Водещ вокал е блус певицата от Калифорния Бренда Бойкин, която паралелно развива успешна солова кариера. Музикалната критика я определя като "най-автентичния и най-находчив блус вокал на своето поколение". Пяла е с биг бендове и блус групи, а соловият й албум е изграден върху модерното електронно звучене. Бойкин има запомнящи се участия на джаз фестивала в Монтерей, блус фестивала в Сан Франциско, фестивала "Блус от делтата на Мисисипи" в Дейвънпорт, джаз фестивалите във Ванкувър, Канада и Умбрия, Италия. Заради силното си присъствие в музикалния живот на Сан Франциско през 1997 тя е е номинирана за наградата "Бами" в категорията за най-добър вокал.

Билети за събитието могат да бъдат закупени от ticketsbg.com, касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и билетния център на НДК.

Междувременно, стана ясно, че във връзка с гостуването на тези прелюбопитни изпълнители има организиран интригуващ фотоконкурс.  

Той бе обявен вчера от групата радиостанции bTV Radio Group, обединяваща N-Joy, Z-Rock, 101.1 PRO FM Sofia, Melody, Джаз FM и Classic FM, в партньорство с Opel. Състезанието си поставя за цел да провокира въображението и по-творческия поглед към снимането. В надпреварата ще се търсят и оценяват най-оригиналните кадри с новия Opel Meriva, уловили от позитивния полъх на лятото и изпълнени с много настроение.

Всеки ден до 16 септември от ефира на радиата N-Joy, Z-Rock, Джаз FM и Classic FM, както и от интернет страницата на N-Joy, желаещите да се включат в конкурса ще научават къде е позициониран модерния автомобил, за да могат да режисират и заснемат своите кадри за участие. За възможността за награда не е необходимо много – свежа идея, усмивки и снимки. Следващата стъпка е снимките да бъдат изпратени на meriva@njoybg.com в срок до 16 септември. На обявените места екип на bTV Radio Group ще очаква и ще помага на всички кандидати за снимки.  

По време на седмицата на фотоконкурса всички кадри ще бъдат помествани и ще могат да бъдат разгледани на интернет страницата на радио N-Joy. a експертно жури ще определя най-добрите измежду всички изпратени снимки. Право на глас ще имат и всички почитатели на Opel Meriva Photo Contest групата във Facebook.

Всеки ден по един фен, заснел интересен кадър, ще печели билет за концерта на Клуб дез Белугас. Слушателите ще изберат кой ще получи втората награда – абонамент за списание, като изпращат своите предложения за победител на meriva@njoybg.com. От всички дневни победители, експертното жури ще избере и големия победител, който най-добре се е справил със задачата. Той ще продължи лятото си на 3-дневна почивка за двама в луксозен хотел на Черноморието.  

Позициониране на Opel Meriva за снимки, участаващи във фотоконкурса до 16 септември (без събота и неделя)

9 септември, четвъртък

13.00 -14.00  часа
17.00 -18.00 часа
На площад храм-паметник "Александър Невски"

10 септември, петък  

13.00 -14.00  часа
17.00 -18.00 часа
На улицата на Народния театър "Иван Вазов", в "Градската градина", отстрани на Гранд Хотел "София", към лятната градина

13 септември, понеделник

13.00 -14.00  часа
17.00 -18.00 часа
На паметника "Левски" между Галерията за чуждестранно изкуство и "Ботаническата градина"

14 септември, вторник

13.00 -14.00 часа
17.00 -18.00 часа
На паркинга срещу Националната художествена галерия

15 септември, сряда

13.00 - 14.00  часа
17.00 - 18.00 часа
Пред "Поп Арт кафе" на Попа (бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Васил Левски" и "Граф Игнатиев")

16 септември, четвъртък - финал

12.00 - 14.00 часа
На площад храм- паметник "Александър Невски"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички